dinsdag 25 juni 2013

Derde Helft (53)


Wielrenners zijn niet alleen pedaalstampers maar in hun genen zit ook het jagen. Voormalige kanonnen als Fausto Coppi, Rik van Steenbergen, Kees Pellenaars, Jacques Anquetil, Wim van Est en ook Joop Zoetemelk lieten zich na het seizoen door rijke landgoedbezitters altijd graag uitnodigen voor grote jachtpartijen her en der in Europa. Een select aantal noordelijke wielrenners van nu mag graag vissen, hoorden we uit de mond van Harenaar Marco Hoekstra, een van de coureurs die zich verenigd heeft in een gezelligheidsvisclubje. De anderen zijn de broers Adrie en Bert-Jan Lindeman, Cor van Leeuwen en Elmar Reinders. Hun favoriete visstekkie is de Zeijer plas. Ín het ’snoeken’ vinden zij de grootste uitdaging.

Rinus Michels was vorige week woensdag een zeer vooraanstaande man bij het NK tijdrijden in Winsum. Nee, het betrof geen reïncarnatie van De Generaal, die Nederland in 1988 naar de Europese voetbaltitel leidde. Deze Rinus Michels is nog springlevend en verdient de kost als burgemeester van Winsum. Hij maakte goede sier met zijn fraaie dorp en dat werd landelijk door de media keurig uitgedragen. In Michels’ schaduw opereerde ook een Broeksma, jawel een broer van Dagblad van het Noordens hemd van het lijf-fotograaf Ewoud Broeksma. Deze Broeksma, Philip van voornaam, beheert in Winsum de penningen. En nee, hij is nog nooit door zijn broer gevraagd te poseren.

Een aloude wijsheid in de voetballerij is dat scheidsrechters scheids zijn geworden omdat ze niet fatsoenlijk een bal recht vooruit kunnen trappen en omdat ze thuis niks te vertellen hebben. Wat betreft dat eerste vooroordeel, wil ik u toch even attenderen op Ref United, het voetbalelftal van de scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Dit team manifesteerde zich in Lochem bij het NK voor arbiters met een keurige vierde plaats. De ploeg bestond onder meer uit keeper Marc van der Haak, Danny Meiring, Theo Beijert, benjamin Danny Kempinga (18), Sam Dröge, Jan de Jong, Luuk van Dijk, Simon Jager en veteraan Olaf Smit (46). Coach was Randolf Alkema, terwijl Richard Meints en Evert IJspeert zich als hoffotografen verdienstelijk maakten.

Was Willy Bomba tot voor kort de rising star voor Derde Helften in voetbalkantines, inmiddels is dat Eltjo van Wijk (nog zonder artiestennaam). Deze Nieuw-Roner is in het gat gesprongen dat Bomba, die het te druk heeft met journalistieke werkzaamheden, heeft achtergelaten. Afgelopen zaterdag zong Van Wijk in Vries het dak van de VAKO-kantine  met knallers als Hallo halli en Ach, donder maar op. Het feest was aanboden door trainer Roelof Rutgers, die naar Smilde ’94 verkast, en elftalleider Albert Schut, die ook stopt.  

De langste dag van het jaar (21 juni) bracht Henk Eising en zijn levenspartner Monique het ultieme geluk, de geboorte van een dochter. ”Een turbobevalling van nog geen anderhalf uur,” jubelde de oud-directeur van SC Veendam en FC Emmen. ”Het is een stoere meid van zes pond die we de stoere meidennaam Pien gegeven hebben.” Van harte!

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.