dinsdag 18 juni 2013

Derde Helft (52)


Ooit speelde Pelikaan S voor de competitie tegen Velocitas 5, tegenwoordig speelt het tegen andere standaardteams. Niet hoog – in de vijfde klasse – maar ook dat niveau wil de club uit Oostwold, een dorp achter Hoogkerk, ontstijgen. De plannen zijn al in werking gezet. Met dank aan Wim Bulten, een onroerendgoedmagnaat die als het ware in de achtertuin van Pelikaan S, aan de overkant van de A7, een exclusief landhuis heeft laten zetten. Van daaruit bestiert hij als voorzitter Pelikaan S, dat over een jaartje of vijf tot de beste amateursclubs van Groningen wil behoren. Dat het Bulten menens is, bewijst de zaterdag afgesloten transfermarkt. Daarin was Pelikaan S (vernoemd naar een draver van  grootindustrieel Jo Smit) bijzonder actief. Het sloeg de ene slag na de andere en weet zich voor komend seizoen verzekerd van jongens als de gebroeders Shai en Joni Assouline (komen over van Engelbert), Danny Holband (WKE), Handrit Hoxhaj (Leekster Eagles), Duncan Torringa (PKC ’83) en sterspeler Yoshua St. Juste (Hovocubo Hoorn). Als trainer haalde Bulten niet alleen de door de wol geverfde Pascal Mulder (komt over van PKC ’83) binnen, maar ook Hugo, de Braziliaan die ook bij FC Groningen op de loonlijst staat als jeugdtrainer. En wat te denken van de twee hoofdsponsors: Koos Gjaltema (zocht een alternatief voor het ter ziele gegane SC Veendam) en Hans Top, de no nonsense hardloper/dakdekker uit Hoogkerk. Als teammanager is Ard Torrenga binnengehengeld, terwijl Het Witte Paard in Oostwold als officieel clubcafĂ© is aangewezen. Wim Bulten hecht er waarde aan dat bij deze nog wel even wordt gememoreerd dat niemand van de oude selectie is opgestapt. Overigens zijn ambities van Pelikaan al zichtbaar. Als u over de A7 richting Drachten rijdt, moet u ter hoogte van de voormalige strokartonfabriek maar eens naar rechts kijken. Daar ligt al een zeer goed geoutilleerd (kunstgras)veld, met daarbij ook al een multifunctionele sporthal. Topwaardig!

Ook VVG is het spelen in de kelder van het amateurvoetbal zat. Met het 75-jarig jubileum op komst ligt het kampioenschap en dus promotie naar de derde klasse (zat) in het verschiet. Want VVG blijkt eveneens goed te hebben geboerd met overschrijvingsformulieren. Daarop prijken de namen van Robert Oosterhof, Martijn Oppewal, Robert Schreuder, Ronald Edens, Marcel Sipma (allen van Groninger Boys afkomstig), Johnny Meter en Robert Duut (PKC ’83), Jeremy Duut (Velocitas 1897), Hilco van Leeuwen (DIO Groningen), Pascal Panama (Tolbert) en Tim Rosema (Oranje Nassau). Zal aan de Iepenlaan ook een suikeroom zijn komen aanwaaien?

Een tweet van Jacco Scheeringa, de zoon van zanger Sijtze (Mien olle Puch) Scheeringa. ‘Zijn’ Zuidhorn zondag houdt op te bestaan en dat is zoveelste ondermijning van het zondagvoetbal. Ook in het naburige Niekerk, dat ooit furore maakte met lokale toppers als Jan en Wim Bellinga, Wietze Vegeling, Jan Haan, Jaap Hummel, Johan van der Hoek, Oeds Bakker, Bake Dijk en Ekke Reitsema, is het gedaan met prestatief zondagvoetbal.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.