dinsdag 22 januari 2013

Derde Helft (31)


Wethouder Wassink van de gemeente Aa en Hunze kan tevreden zijn. Als propagandist van plassen onder de douche kan ik hem na ampel onderzoek melden dat de sportwereld zijn oproep al lang ten uitvoer brengt. Want, dat is wel duidelijk geworden, er wordt heel wat afgepiest onder de douches van de diverse clubs. Zelfs de korfballers van Nic., toch sportmensen die als gemanierd en rein staan aangeschreven. Maar oud-eersteteamspeelster Ina Julsingh windt er geen doekjes om: “Wij deden het ook.” Namen en nummers wilde zij echter niet noemen, maar ik weet nog goed dat zij heeft gespeeld met jongens als Taco ‘zonder twitter’ Poelstra, de broers Mike en Kees Vlietstra, Mike Schreurs en Wim Bruin Slot en dames als Janke de Haan, Angelique Klompmaker en Sonja ‘La’ Dijk.

Henk de Haan, de als voetbalprof ooit actief bij FC Groningen en Veendam, heeft geen moeite met het noemen van namen. “Peter Visser, de zoon van toenmalig verzorger Johnny Visser, heeft mij gedoopt. Dat was nog bij de jeugd van de FC. Ik stond onder de douche en opeens voelde ik een warme straal van achteren. Stond die Peter tegen mij aan te pissen. En zo waren er meer die dat deden. Ik lees nu dat het goed is voor het milieu, dat geeft dan toch nog een goed gevoel.”

Ook bij de vv Farmsum (getuige Wiepko de Groot, tevens hevig Feyenoordfan) en GRC Groningen ging het er vaak flink om weg qua urineren tijdens de wasbeurten. GRC’er Cor Sinningh: “Pffff…. Ik zal er maar niet meer over vertellen....”

Wie ik niet verdenk van deze grappenmakerij is Harry Kwast, de man die afgelopen donderdag is benoemd tot Lid van Verdienste van Be Quick 1887, de club waar oud-trainer Frank Lesley Talbot zo’n 50 jaar geleden het plassen onder de douche introduceerde. In die tijd zat ook Harry Kwast bij de selectie, maar hij stond aangeschreven als in every inch a gentleman. Als voorzitter en in andere functies heeft hij zich nadien verdienstelijk gemaakt voor de Good Old.

Een andere gentleman, Johan van de Grampel, de oud-voorzitter van het Gewest Groningen van de KNSB, kwam ik onlangs in Haren tegen. Hij was er vanuit zijn woonplaats Paterswolde heen gefietst om een schat te zoeken. Het is een onderdeel van het internetspel GeoCoaching, dat de nu 79-jarige Van de Grampel benut om de geest scherp te houden. “Hartstikke leuk werk en je blijft er lekker fit bij.” Meer info: www.GeoCoaching.nl

En dan nog even de beste wensen voor Edo Stukje, de man van het befaamde café Bolhuis aan de Paterswoldseweg, die het traditionele trainingsweekeinde van de Groninger scheidsrechters op Ameland even ontregelde door daar onwel te worden. Met de traumaheli werd Edo (sponsor van deze scheidsenclub) naar Groningen getransporteerd, waar hij inmiddels - met succes - aan zijn hart is geopereerd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.