woensdag 2 januari 2013

Derde Helft (28)


Wielerprof Martijn Keizer heeft de wittebroodsweken met zijn kersverse vrouw Lisanne Bouwman nog niet achter de rug, of hij pakt al weer stevig uit. Want waarmee verraste hij zijn Lisanne in de donkere dagen voor Kerstmis? Jawel, met een bezoekje aan garagehouder Bernardus van Maaren in Veendam. Daar had hij voor zijn lief een aardig cadeau laten klaarzetten: een zilvergrijze Renault. Een keurig opgepoetste occasion voor de (vele) dagen dat Martijn van huis is. Nog een maandje en het seizoen barst al weer los. Voor Keizer begint het wielerjaar 2013 in het Midden-Oosten, waar hij namens de Vacansoleilploeg de Rondes van Qatar en Oman gaat rijden.

Er waart een keepersvirus rond bij de voetbalclub VAKO. Voor de derde achtereenvolgende keer heeft de vierde klasser uit Vries een oud-doelman als hoofdtrainer aangesteld. De nieuwe technische roerganger heet Egbert Darwinkel, de voormalige goalie van FC Groningen en SC Veendam. Hij wordt de opvolger van Roelof Rutgers, die het tot de jeugdopleiding van SC Heerenveen heeft gebracht, en die het stokje op zijn beurt overnam van Edwin Prins (zowel ex-FC Groningen, als ex-Veendam en als ex-Emmen). Het VAKO-presidium onder leiding van Koos Koops lapt daarmee het adagium van Johan Derksen aan zijn laars. De baas van Voetbal International stelt dat keepers à priori nooit goede trainers kunnen zijn. Maar wat wil je ook in een club waar oud-keepers belangrijke posities innemen. Bestuurslid Willem Dekker en elftalleider Albert Schut hebben het doel van VAKO 1 verdedigd, terwijl Harry Loco (tegenwoordig singer-songwriter) als vijfde colonner ook een keepersverleden bij VAKO heeft.

Jordi Striedelmeijer heeft met een door Wim Fokkema gecoacht Nederlands gelegenheidsteam het beachsoccertoernooi van Pattaya (Thailand ) niet kunnen winnen. Maar de spits van PKC ’83 vloog wel met een persoonlijke triomf huiswaarts. Hij werd, met 18 voltreffers, gehuldigd als topscorer van het toernooi.

Rob de Waards ster als Groninger superbobo is al maar stijgende. De directeur van het Huis voor de Sport in Hoogezand stond onlangs op het podium van het Groninger Sportgala en mag komende donderdagavond (3 januari), op voorspraak van toernooibaas Rob Birza,  aantreden voor de prijsuitreiking van het traditionele toernooi om de Noord-Nederland Cup in Vries. Damesvolleybal dus. Misschien mag hij de hoofdprijs wel overhandigen aan een van zijn werkneemsters, Bibi Nijmeijer, speelster van Lycurgus. Maar dan moet de Groninger laagvlieger in de eredivisie wel even afrekenen met VC Sneek, Donitas, Veracles, Sudosa/Desto en VC Zwolle.

Een andere superbobo, Jaap Broersma uit Drachten, wordt de nieuwe Grote Leider van Nic., de korfbaltrots van Groningen. Zijn installatie als nieuwe voorzitter is 9 januari tijdens een bijzondere ledenvergadering. Hij volgt Peter Jansen op. Broersma - regelmatig bezoeker van Nic.’s thuiswedstrijden - is een zwaargewicht in de korfbalwereld, die hij onder meer heeft gediend als directeur van het KNKV. Volgens de (zeer) kritische korfbalgoeroe Jaap Lenstra heeft Nic. met deze Fries vol de roos getroffen.   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.