dinsdag 27 november 2012

Derrde Helft (23)


De ‘ruimere’ sponsors van FC Groningen worden elk jaar verwend met een trip naar een Grote Voetbalstad, op kosten van de FC. Afgelopen week ging het snoepreisje (per charter vanaf Eelde) naar Liverpool, waar de in de Euroborg groot geworden Luis Suarez al weer een tijdje werkzaam is en ook nog even te zien was in de Euroleaguewedstrijd tegen Young Boys. John Schokker van de gelijknamige makelaardij in Hoogkerk was een van de investeerders die dit keer verstek moest laten gaan. Hij kon niet worden gemist op de zaak omdat zijn zuster/compagnon Annet was geveld door een knieblessure. Wie er zoal wél meegingen? Nou, Simon Koster van Anker Verzekeringen, Drogist/fotograaf Klaas Elema, assuradeur Henk Schultinga, Jan Berry Drenth (drive-in boxkoning), Michel Elzinga, de organisator van de Promotiedagen voor het noordelijk bedrijfsleven, Anita Makken, uitbaatster van café-bar Players in de Poelestraat en Henk Sietsema, die in automaterialen doet. Gastheren waren algemeen directeur Hans Nijland en RvC-voorzitter Ed Zijp, die hun best deden om iedereen voor de komende, economisch zware tijden aan boord van het groenwitte FC-schip te houden.

Taeke Plas is al sinds 1952 – de tijden van Hjalmar Andersen, Kees Broekman en Wim van der Voort – schaatsstatisticus. De nu gepensioneerde Groninger ontgaat niets, zeker niet als het gaat om Groninger prestaties. Inmiddels heeft hij zijn 37ste Grunneger Scheuveljaorbouk geproduceerd, met in het voorwoord traditioneel het kraken van kritische noten. Opmerkelijk dit jaar is de opmars van Pim Cazemier op de Oadelskalender, ofwel de eeuwige ranglijst over de vier klassieke afstanden. De zoon van Lex Cazemier en Ypie op de Hoek staat nu tweede achter de reeds gestopte Yuri Solinger. Bij de vrouwen voert Renate Groenewold de lijst nog steeds aan, voor Jorien Voorhuis en Carla Zijlstra.

Ook Cees Hoek behoort, net als Taeke Plas, tot het meubilair van het Groninger schaatsen. Hij is zelfs de spin in dit web, want secretaris van het Gewest Groningen. Cees meldt ons dat deze poot van de KNSB weer enkele ijsclubbestuurders in het zonnetje heeft gezet vanwege hun verdiensten over een periode van 25 jaar. Het zijn Piet Wieringa, voorzitter van de Noorder Rondritten, Piet Huizinga, bestuurslid van ijsclub Wehe-Den Hoorn, Piet Molenkamp en Atie van Bolhuis, beiden bestuurders van de Winsumer IJsbaan.

Voormalig (top)amateurscheids Ab Hilbrants mag de kaap van de tachtig (jaar) al weer even voorbij zijn, hij doet als 82-jarige nog altijd niets liever dan in de herfst met zijn Mia naar Portugal toeren. Hij neemt alle kilometers (zo’n 6000 heen en terug) alleen voor zijn rekening en als het hem uitkomt, maakt hij ook nog een ommetje door Zwitserland, Italië en Duitsland. Ap heeft nu wel zijn functie als scheidsrechtersbegeleider bij Be Quick 1887 neergelegd en overgedragen aan… jawel, Bouke Draaisma, die daarmee een snelle rentree maakt in de bestuurskamer van de Good Old. Tot voor kort was hij daar gastheer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.