dinsdag 20 november 2012

Derde Helft (22)


Jerzy Kasemier is niet bekendste profsporter van Groningen, maar wat niet is kan nog komen. Hij werkt in elk geval hard aan meer naamsbekendheid. Niet alleen door goed te presteren als triatleet, maar vooral ook dank zij zijn marketingtalent. Dat leidde tot de lancering van Jerzy, jawel een heus, professioneel magazine met prachtige foto’s van onder meer de Groninger sportfotograaf Henk Eggens. Jerzy, zoon van het roei-echtpaar Robert en Tammoa Kasemier, etaleert zijn schrijftalent met korte, bondige interviews, terwijl freelance-journalist Tom Rustebiel voor een rondje door Stad en Ommeland bij Jerzy in het wiel is gekropen. Sjieke reclame zorgt er voor dat hij zijn ‘nieuwe droom’ kon verwezenlijken. Meer info: kasemier.eu, plus3150.nl

De sportwereld is er een van verrassingen. Want wat hoorden we tijdens de seizoenpresentatie Nic.? Dat Canon Business Centre in de stad topsponsor van de Groninger korfbaltrots is geworden. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat dit het bedrijf is van Jans Norder, eerder suikeroom van SC Veendam. Dank zij de Veenkoloniaal Norder was het voor Nic. mogelijk om de Taiwanese sterspeler Ricky Wu een echt contract aan te bieden. En hoe komt Norder opeens bij een korfbalclub terecht? Nou, dat ligt vrij simpel. Zijn beide dochters korfballen bij WSS in Oude Pekela.

Wellicht zien we ook AJB Total Finance nog eens opduiken aan sponsorfront. Dit is nieuw administratiekantoor, pas opgericht door twee brothers in arms, Jack Suiveer en Bart Wittens. Zij hebben elkaar gevonden in het bestuur Schuur bij GasTerra Flames en dat klikte zodanig, dat het hen – nu ze bestuurslid af zijn – een goed idee leek een eigen ‘winkel’te beginnen naast hun dagelijkse werk. Er is ook een Dritte in Bunde, genaamd Alex Grijzenberg. Suiveer: “Op deze manier kunnen we op aangename wijze onze vrijgekomen vrije tijd invullen.”

November is de tijd van ledenvergaderingen en daaraan gekoppeld eerbetoon. De eeuwclubs Velocitas 1897 en GRC Groningen (van 1902) bliezen flink in de bus met erespelden. Met als primus inter pares Cees Bus, die bij Velo al 75 (!!!) jaar op de ledenlijst staat. Ook de oud-eerste elftal-spelers Jur Smeltekop (70), Jan Bats sr. (60) en Eddy Teisman (40) zijn een voorbeeld voor clubtrouw. Bij overbuurman GRC is clubarchivaris Ab Gewald koploper met 70 dienstjaren. Mister GRC Ger van Gelder en ex-verzorger Cor ‘Linkovesi’ van Dorst zijn nu exact een halve eeuw GRC-er.

Dan nog even dit: Frouke van Laar komt op 17 december wel naar het Groninger Sportgala, maar niet in haar vertrouwde rol als producer. Dat zware werk zit er nog niet in nadat ze op 10 oktober voor de tweede keer moeder is geworden, dit keer van Just. De ex-tophockeyster van GHHC gaat dit keer gewoon ontspannen tussen het publiek zitten.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.