maandag 20 augustus 2012

Derde Helft (9)

Het nieuws van deze week is toch wel gevat in een twitterbericht van Marianne Timmer. De inmiddels 37-jarige ijskoningin van Nagano meldde dat ze weer in het huwelijksbootje gaat stappen. Dit keer met Henk Timmer, de voormalige doelman van o.a. FC Zwolle, AZ, Ajax en Feyenoord. De Grote Dag is gepland op werelddierendag, op 4 oktober dus. Dat zal - waarschijnlijk in Harderwijk, op een steenworp van hun woonplaats Hierden - wel een groot mediaspektakel worden, want Timmer & Timmer zijn tegenwoordig regelmatig op de showpagina's van diverse bladen te vinden en dus is het al gauw een droomhuwelijk. Eerder was de Sappemeerse, die tegenwoordige een kledingboetiek bestiert, getrouwd met haar voormalige coach Peter Mueller.

Krijgt Marianne Timmer dus haar droomhuwelijk, Paul Zweverink heeft op 67-jarige leeftijd nog een droombaan gekregen. De gepensioneerde sportjournalist van het Dagblad van het Noorden is opgenomen in het scoutingsteam van FC Groningen. Hij krijgt het speuren naar talenten in de Jupiler League en de Beloftencompetitie in zijn portefeuille. Voor Zweverink, alias De Zweef, is de Jupiler League bekend terrein. Hij heeft er als voetbalverslaggever meer dan 10 jaar in gewerkt. Zweverink: "Het spreekt dan ook voor zich dat ik zeer in mijn nopjes ben met deze benoeming. Ik voel met thuis in deze wereld." In de jaren '80 van de vorige eeuw diende Zweverink FC Groningen al eens als hulptrainer onder Han Berger.

Nog meer dromen die verwezenlijkt zijn. Nu eentje van Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen. Voor de wedstrijd tegen Willem II schoot hij mij direct aan met de aansporing toch vooral even de nieuwe businesslounge van de FC te gaan bekijken. Die is gestript en opnieuw ingericht, een klusje van 1.8 miljoen euro all in. Maar dan heb je ook wat, aldus Nijland. "Ik ken alle businesslounges van het Nederlandse betaalde voetbal, maar ik kan je verzekeren dat dit dit de mooiste van het land is. Mooier dan van Ajax, Feyenoord, PSV of welke club dan ook." Donderdag is de officiele opening. En nu maar hopen dat het ook op het veld beter gaat, want potentiele sponsors willen toch ook wel een winnend team zien.

Ook Peter Merx, alias de Kolobri van Warfhuizen, leeft in een droomwereld. Een van de beste noordelijke wieleramateurs van dit moment gaat als een fietsende globetrotter de wereld rond. Zaterdag is hij, als gastrenner van de Wielerverenigng De IJsselstreek, van start gegaan in de Ronde van Frans Guyana, een negendaagse etappekoers in het aan Suriname grenzende land. Nog niet zo lang geleden reed hij diverse critriums in de Verenigde Staten. En eerder was jij ook al actief in Venezuela, Spanje, Duitsland, Roemenie, Costa Rica, Zweden en Bulgarije. En er staat nog een trip naar Mexico op de rol. Een zeer bereisd coureur dus, deze Merx.

Nu we toch in dromenland zijn, ook Rolf Veneboer vertoeft er wel eens. De voormalige amateurinternational uit Rolde, tegenwoordig lichamelijke opvoeding aan het Noorderpoortcollege als ook de man die als trainer SVBO terug naar de top moet brengen, is de gangmaker van de stichting Playing voor Success, een organisatie die moeilijke lerende kinderen via topvoetballers bij de les probeert te houden. Dat gebeurt in inspirerende topsportaccommodaties, zoals in dit geval de Euroborg. Onlangs hebben zich hiervoor de FC Groningen-spelers Michael de Leeuw, Paco van Moorsel, Lorenze Burnett en Johan Kappelhof voor ingezet. Veneboer heeft ook ambassadeurs aan zich gebonden, zoals Ale Dijkstra (topman Noorderpoortcollege), Cees-Jan Gieskes en Hans Buissink, repectievelijk voorzitter en bestuurslid Lycurgus, interieurman Michael Hoormann en Gerrit Volkers, de ex-directeur van FC Emmen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.