maandag 13 augustus 2012

Derde Helft (8)

Gerrit Volkers is back. De man die bij FC Emmen aan de kant werd gezet als hoofdschuldige van dieprode cijfers, is weer persona grata op de Meerdijk. De Beilenaar parlevinkte vrolijk rond bij de seizoensopening van FC Emmen tegen FC Dordrecht. De depressie van het echec met FC Emmen heeft hij inmiddels overwonnen. Met dank ook aan Professional Bankers BV in Raalte, dat de Beilenaar als directeur heeft aangesteld. Het bedrijf zorgt voor detachering van bankpersoneel. Hoewel hij geen officiele functie bij FC Emmen meer heeft, is hij de Jupiler Leagueclub nog wel (bescheiden) van dienst op diverse plaatsen achter de coulissen. "Want deze club is en blijft mijn grote liefde," aldus Volkers.

Het lijkt er steeds meer op dat Sven Kramer, de koning van het langebaanschaatsen, na de Olympische Winterspelen van Sochi in 2014 een carrièreswitch is gedachten heeft. Volgens Jaap Stalenburg, de pr-man van Kramers schaatsploeg TVM en gisteren in aanwezig in de VIP-tent bij de Slag om Norg, zou Sven's schaatshonger wel eens gestild kunnen zijn als hij nog drie keer goud wint in Sotchi. De racefiets zou een nieuwe uitdaging zijn, zoals dat ooit - in de jaren '80 van de vorige eeuw - voor Eric Heiden was. Stalenburg: "Ik acht hem als wielrenner tot veel in staat. Sven kan grote koersen winnen." Kramer zou naadloos passen in de switch die TVM in 2014 weer terug moet brengen in het professionele wielerpeloton. Die ploeg is al in opbouw, vooralsnog onder de sponsornaam van De Rijke, een grote speler in de transportmarkt.

Geen businessclub in de noordelijke sportwereld, of Gunther Hoormann loopt er rond. De Duitse, in Zuidlaren woonachtige project- en woninginrichter, voorheen prof bij SV Wuppertal en SV Meppen, is een omnivoor als sportliefhebber. Samen met zijn zoon Maikell, die heeft gevoetbald in de jeugd van FC Groningen en SC Veendam, heeft hij een formule (seat and meet) uitgedokterd die het bezoeken van de noordelijke topclubs minder kostbaar maakt. Het komt op neer dat geinteresseerde zakenlieden 25 euro per maand betalen en dan inicidenteel bij clubs als FC Groningen, SC Veendam, FC Emmen, Gasterra Flames, Lycurgus en Nic. op de tribune mogen zitten. En de Derde Helft in de businesslounge mogen doorbrengen. Meer weten? Info@hoormann.nl

Wim Fokkema, amateurvoetbaltrainer in ruste, heeft op 60-jarige leeftijd zijn grenzen verlegd naar verre oorden. De man die momenteel bij PKC '83 belangeloos adviseur technische zaken is, vervolgt binnenkort zijn leven als Vutter en wil dat voornamelijk doen in Thailand. Daar heb je, aldus Fokkema, hele mooie golfcourses en ook nog tal van Nederlanders om een balletje mee te slaan. Maar Fokkema wil het Thaise voetbal ook nog wel van dienst zijn in de sfeer van ontwikkelingshulp. Hij heeft de Thaise bond zijn CV ingeleverd voor een trainersjob.

Niet alleen hebben we in het Noorden nogal wat vooraanstaande topsporters, zoals de afgelopen twee weken weer eens is bewezen in Londen, ook bestuurlijk tellen we mee. Met als nieuwste ster aan het firmament Harold Veldkamp. De Rodenaar (Roner) is al een tijdje secretaris van de Nederlandse Toer- en Fiets Unie (NTFU), een club van zo'n 400.000 sportfietsers, maar is nu ook aan het internationale bobovenster verschenen. Veldkamp is uitverkoren om de IMBA te leiden, oftewel de International Mountain Bicycling Organisation. Het is maar dat u het weet.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.