maandag 30 juli 2012

Derde Helft (6)

Terwijl FC Groningen op toernee was in Zuid-Korea, prikte Theo Huizinga een vorkje weg in het populaire Groninger-Italiaanse restaurant Di Lago van Pino Camera, met fraai uitzicht op het Hoornse Meer. Nee, hij miste zijn werk als elftalleider van de FC geenszins. Het is goed zo, gaf hij mij te kennen. Bovendien heeft al weer een andere leuke klus ter hand genomen,. Namens het vermaarde Bilderbergconcern, een hotelketen van vier of meer sterren, regelt de Groninger regelneef arrangementen voor buitenlandse voetbalclubs die in Nederland een trainingskamp opslaan. ``Met dit werk kan ik mijn ei ook heel goed kwijt,``aldus het gewezen manusje-van-alles in de Euroborg.

De broertjes Jeroen en Marckol de Grijs uit Haren zijn vaste klanten in de noordelijke sportscene. Ze zijn assuradeurs van professie en hebben als kenmerk dat ze nauwelijks van elkaar zijn te onderscheiden. Je vraagt je altijd af of je met Jeroen dan wel met Marckol praat. Ze zijn bijzonder succesvol in hun business, getuige ook de vele topvoetballers die ze in hun ´stal´hebben. Een van de hen, Swansea-doelman en international Michel Vorm, bracht onlangs een bezoek aan de broers. In Groningen deden ze o.a. het trendy Newscafe aan en het viel op dat Vorm daar niet werd opgemerkt als Bekende Nederlander. Ook werd er gevist in het Zuidlaarder Meer. Zonder veel succes overigens: Vorm ``Ook die vissen kenden me niet.``

Aukje de Haan, de moeder van de amateurwielrenners Bas en Paul de Haan, is een vaste bezoeker van de noordelijkse wielerkoersen. Altijd met haar man, maar soms ook met een bijzondere hond. Zoals onlangs in Norg, waar haar viervoeter - gelijk een wielrenner - zichtbaar reclame maakte voor KNGF, het fonds dat blindengeleidehonden opleidt. Aukje is een van die opleiders. In Norg had ze haar dertiende opleidingshond bij zich. De voorgaande twaalf heeft ze allemaal gediplomeerd bij het KNGF afgeleverd. Alleszins een eervolle vermelding waard.

Hij behoorde tot de meubelstukken van de Asser hoofdklasser ACV, verzorger Herman Tahapary. Eerst met Arie de Jonge, de laatste jaren met Lex Bultstra, ook twee blauwzwarte iconen. Maar na 36 jaar heeft Herman de spons en waterzak eraan gegeven, mede als gevolg van wat hartproblemen. ACV heeft hem oppassende wijze uitgeluid en hem benoemd tot lid van verdienste. Hij heeft het dik verdiend.

Vroeg geleerd, oud gedaan. En daarom snoof Julien Mollema, de kersverse dochter van de Groninger wielervedette Bauke Mollema, afgelopen zaterdag al volop de criteriumsfeer op die hoort bij de rondjes om kerk en kroeg. Julien deed dat in Steenwijk, waar zij - twee weken jong - trots werd rondgereden in haar kinderwagen, bestuurd door moeder Jane (Douma). Ze zagen dat papa de lucratieve leidersprijs mee naar huis mocht nemen. Aan hun zijde liep Gerda Koops, de Gieter vriendin van Johnny Hoogerland. Ook zij  gingen met een goed gevulde portemonnee huiswaarts, want Johnny zegevierde in het sfeervolle stad in de kop van Overijssel.

Koersdirecteur Meine Seinen, in een grijs verleden een verdienstelijke wieleramateur uit Onna en tegenwoordig topman bij de ABN/Amro-bank , had veel van zijn vroegere collega's uitgenodigd om in de VIP-tent te genieten van een vorstelijk avondje dikkedakken. Onder hen Piet Kleine, de Olympisch kampioen schaatsen van Innsbruck 1976. Piet werd toen beloond met een job als postbode en dat werk doet hij als 60-jarige nog steeds met veel plezier. In het rayon Alteveer-Kerkenveld fietst hij dagelijks fluitend zijn bestellersrondje. Verder zagen we oud-stayerkampioen Nico Been, Roelof Groen (ontwerper van de Ronde van Dretnhe-nieuwe-stijl), Lammert Huitema (ook mararthonschaatskampioen), de Hoogkeker krachtpatser David Pots, Albert Hulzebosch (ooit eens tweede in een Touretappe), Marcel Nagengast en de gebroeders Luppes (Richard en Marcel).

Ook oud-bondscoach Andre Boskamp liep in het VIP-dorp rond. Hij kreeg daar niet mee dat zijn zoon Melvin, als belofte in het Rabotenue fietsend, ook een vette prijs buitmaakte,. Een superpremiesprint ter waarde van 500 euro. En dat voor een 'amateurtje'.

   Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.