maandag 9 januari 2017

John Schokker Foundation

Makelaar John Schokker gaat
Gronings talent ondersteunen

Hoogkerk – Makelaar John Schokker vierde 9 januari zijn vijftigste verjaardag en heeft die mijlpaal gemarkeerd met de lancering van een naar hem vernoemde foundation, die niet alleen cultuur- en sporttalenten in Groningen een handje gaat helpen in hun ontwikkeling richting de top, maar óók opvallende krachten in de breedtesport wil belonen.
Om dat doel te bereiken wordt een pot geld gecreëerd die individuele trainingsstages en masterclasses bij erkende gelauwerde grootheden, topclubs dan wel gerenommeerde instituten mogelijk maken. De Hoogkerker makelaar zal hierin voorgaan, maar hoopt dat anderen zijn voorbeeld volgen. Iedereen die hart heeft voor talentontwikkeling en dat ook met financiële bijdrage(n) wil ondersteunen, is welkom als participant van de John Schokker Foundation.
John Schokker heeft met name in de sport tal van sponsorships op zijn naam staan. Zo ondersteunde hij de wielerklassieker Groningen-Münster, is hij lid van het investeringsfonds van FC Groningen en sponsort hij sinds vorig jaar ook de (weer bloeiende) jeugdafdeling van Velocitas 1897, de voetbalclub van zijn hart.
In de toekomst wil John Schokker zich meer richten op structurele sponsoring. Bij zijn zoektocht naar aansprekende opties, werd hij attent gemaakt op het bestaan van het Leo van der Kar-fonds, dat in 1960 in Amsterdam werd opgericht door de gelijknamige zakenman (bekend van Perry Sport) en nog altijd volop functioneert, zij het nu onder de vlag van het NOC*NSF.
Dank zij het Leo van de Kar-fonds hebben talrijke talenten in de sportwereld een duw richting de top gekregen met privéstages. Illustere sporters die in hun jeugdjaren hebben geprofiteerd van het Leo van de Kar-fonds zijn onder meer kogelstoter Rutger Smith uit Leek, turner Jeffrey Wammes, turnster Suzanne Harmes, schaker Jan Timman, tennisser Tom Okker, tafeltennister Bettine Vriesekoop, wielrenner Bram Tankink, zwemmer Marcel Wouda, judoka Deborah Gravenstijn en biljarter Dick Jaspers. Ook veelbelovende teamsporters worden ondersteund. Zo hebben onlangs drie meisjestalenten, vergezeld door trainer Robert Nijdam (ex E & O), een week stage gelopen bij de Hongaarse handbalgrootmacht Gyor Asudi ETO.
De sportminnende makelaar heeft echter ook oog voor de importantie van breedtesport, als één van de maatschappelijke pijlers voor leven en welzijn. Voortrekkers c.q. opvallende projecten in deze sector kunnen daarom eveneens genomineerd worden voor steun van de John Schokker Foundation.
Een nog nader te benoemen Raad van Advies zal John Schokker bijstaan bij het selecteren van de kandidaten. Dat adviescollege wordt gevormd door breed georiënteerde deskundigen uit de Groninger sportwereld, die de kandidatuur van aangeleverde kandidaten zullen gaan wegen op basis van talent, mentaliteit, ambitie en attitude. Kandidaten kunnen zowel vanuit clubs als individueel worden aangedragen bij de John Schokker Foundation.
Binnenkort hoopt John Schokker zijn foundation officieel te presenteren en wordt er een website gelanceerd waarop de gang van zaken in kaart zal worden gebracht.

orters komen uit verschillende takken van sport.

Een nog nader te benoemen Raad van Advies zal John Schokker bijstaan bij het n van de kandidaten. Dat adviescollege wordt gevormd door een nog nader aantal te 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.