woensdag 21 september 2016

Derde Helft (323)






Hoog bezoek voor Oostwold, althans het Oostwold achter Hoogkerk. Koning Willem Alexander kwam zijn belofte na, toen het multifunctioneel centrum Gaveborg werd verblijd met een prestigieuze onderscheiding, het Appeltje van Oranje, als voorbeeld voor buitengewone gemeenschapszin. Bij de prijsuitreiking zei ZKH de Oostwolder delegatie dat hij spoedig eens een kijkje zou komen nemen in hun dorp. Bij hem is een man een man, een woord een woord, dus meldde hij zich vorige week woensdag. Op het programma stond onder meer een rondetafelgespek met vertegenwoordigers van de gebruikers van de Gaveborg; van Bouktje Terpstra (ouderensoos) tot Nienke Schuitema van de korfbalclub OWK. Edoch, er was ook een partij NIET aan tafel gegaan: Pelikaan S, de voetbalclub die zo aan de weg timmert. Gevraagd naar het waarom van zijn opmerkelijke absentie, gaf voorzitter Wim Bulten dit antwoord: "Alleen de belangrijke mensen van het dorp waren uitgenodigd."
De hockeybond kwam onlangs met een opmerkelijk persbericht. Een vertegenwoordiger van het noordelijk hockey, Joost van Geel, is met ingang van 1 december benoemd tot performance manager van de KNHB. Uiteraard liet oud-international Jacques Brinkman, een niets en niemand ontziende luis in de pels van gans hockeyend Nederland, daar een kritische reactie op los. Op Twitter gaf hij dit commentaar: "Performance manager een dure term voor een onduidelijke functie onder de directeur. Ik houd niet van performance- en innovatiemanagers, ga voor gezond verstand en plezier."
In een poging om het weggezakte Groninger marathonschaatsen weer op te krikken heeft voormalig Elfstedencrack en tweevoudig Noorder Rondritwinnaar Albert Bakker de voorzittershamer van de technische commissie marathon van het Gewest Groningen in handen gekregen. Hij moet de oude tijden laten herleven, die niet alleen door hem, maar ook door mannen als Jan en Max Uitham, Lubbert van der Molen, Anne Postmus, Lex Cazemier, Lammert Huitema en Rudi Groenendal zijn geinitieerd. Gewestelijk secretaris Cees Hoek ziet in Bakker de man die voor de noodzakelijke hervormingen kan zorgen.
In die topjaren was Johan Franke met zijn spraakmakende Meubelgigant een vooraanstaande sponsor in het marathonwereldje. Het afmatttende duurwerk trekt Franke nog altijd. Als 75-jarige maakt hij de ene monstertocht op de fiets na de andere. Afgelopen weken pedaleeerde hij van Praag naar het Italiaanse Bormio, waar hij dit avontuur besloot met een (geslaagde) klauterpartij tegen de Stelvio op, een gevreesde berg in vele Giro's d'Italia.
Waar het noordelijk bedrijfsleven nogal in gebreke blijft, geeft de Groninger sportwereld het goede voorbeeld in het propageren van Groningen Airport Eelde. Sloot basketbalclub Donar onlangs een contract met de luchthavendirectie om haar Europese vluchten via Eelde en de hub Kopenhagen te regelen, ook tafeltennisclub Midstars heeft het gemak van Eelde ontdekt. Midstars-trainer Anne Vlieg zag in Eelde een prima mogelijkheid om de Pool Kamil Tomaszuk (24) te contracteren. Deze tafeltenniser woont en traint in Gdansk, waarmee Eelde een permanente lijnverbinding heeft. Daardoor kan Tomaszuk thuis blijven wonen om in de weekenden even op en neer te wippen naar Middelstum.
Des te betreurenswaardiger was het weigeren van het landen van wereldkampioen wielrennen Peter Sagan op Eelde. Dat was zondag, nadat de Slowaakse knuffelrenner in het Franse Plumelec net tot tot eerste Europese profkampioen was gekroond. Omdat hij de volgende morgen al weer in Bolsward moest zijn voor de start van de eerste etappe van de Eneco Tour, bood organisator Golazo Sport de wielerster een vlucht per privĂ©jet aan van Bretagne naar Eelde. Eenmaal onderweg bleek dat men daar niet welkom was omdat de luchthaven om half tien ´s avonds sluit. En nee, voor deze speciale gelegenheid kon geen uitzondering worden gemaakt. En zo kwam Sagan helemaal in Munster terecht en moest hij nog een flink eind met de auto deze kant op. Een gemiste marketingkans voor Groningen Airport Eelde. En ook slecht voor het imago van Noord-Nederland, dat veelal als een weinig aantrekkelijk Verweggistan wordt betiteld.   
 
Pagineringswerkbalk en onderste werkbalk
Vorig item Volgend item
Verbonden met Microsoft Exchange

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.