dinsdag 13 november 2012

Derde Helft (21)


Heren voetballers, zin in een droomreis? Ik heb er eentje in de aanbieding, met dank aan Wim Fokkema, de Groninger voetbaltrainer in ruste die in Thailand overwintert. Uiteraard is hij daar ook betrokken bij voetbalactiviteiten, zoals het Beach Soccertoernooi in Jomtien. Een groots opgezet landentoernooi, met op de deelnemerslijst o.a. Engeland, Duitsland, Ierland, Rusland, Denemarken en Nederland. Wim Fokkema behoort bij de staf van Oranje en uit dien hoofde zoekt hij voor zijn ploeg een keeper, een middenvelder en een spits. Het toernooi vindt plaats van 16-22 december, kost en inwoning zijn gratis en voor niets. Ook zit er wellicht een tegemoetkoming in de reiskosten in, aldus Fokkema. Liefhebbers kunnen zich melden op dit mailadres: tuliph@loxinfo.co.th

GVAV Rapiditas is een voetbalclub met een hoge graad van clubtrouw. Elk jaar worden tijdens de algemene ledenvergadering wel een aantal good olds gelauwerd. Secretaris Ronald Senechal overhandigde mij afgelopen week het volgende lijstje: Hans Huisinga (60 jaar lid), Dick Stuit en Willem Eltink (55 jaar lid), Willem Havinga (50) en Gerard Bolhuis (die van de bloemen) 40 jaar GVAV-er. Willem Eltink, nog dagelijks actief op de club, werd ook al eens bekroond met het erelidmaatschap. Voor Hans Huisinga, altijd aan de slag in de kantine, was er het lidmaatschap van verdienste. Van harte allemaal!

Profwielrenner Martijn Keizer uit Muntendam, zoon van oud-coureur Ebel Keizer, en zijn kersverse echtgenote Lisanne Bouwman, dochter van ex-renner Arend Bouwman uit Eelde, genieten volop van hun wittebroodsweken. De huwelijksreis ging naar Dubai, het schatrijke oliestaatje aan de Perzische Golf. Inmiddels roept de (fiets)plicht weer, want – zegt men – in de wintermaanden moet de basis worden gelegd voor een goed seizoen.

Voormalig GHHC-hockeyster Frouke van Laar zal op 17 december haar rentree maken in het Groninger sportwereldje, dat dan plenair bijeen is voor het jaarlijkse Sportgala. Ze gaat dit keer als 'gewone' bezoeker en niet in dienst van Rob de Waards Huis voor de Sport, dat haar normaliter als producer inzet voor dit prestigieuze sportfeest. Frouke is momenteel uit de roulatie vanwege de geboorte van haar tweede zoon Just. Die was voor 24 oktober uitgerekend, maar meldde zich al op 11 oktober. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat de eerste zoon van Frouke en Martijn (van der Meijden), Bendt genaamd, vier jaar eerder ook op 11 oktober het levenslicht zag.

Helaas moet ik afsluiten met een triest bericht. Ronnie Schoonveld is overleden. Schoonveld, die 71 jaar werd, genoot bekendheid als de tapijtenkoning van Hoogezand en was een van de eerste sponsors van FC Groningen. Hij steunde de club al toen het woord businessclub nog niet bestond. Samen met Gerriet Koolma en Geert van der Meulen behoorde hij tot de drie sponsormusketiers van de FC, mannen met pure clubliefde ook. Ik wens Ronnie’s vrouw Stien en de kinderen alle mogelijk sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.. 

   

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.