donderdag 18 april 2019

Derde Helft (377)


De onlangs geopende fanshop van Donar is een schot in de roos. Dat zegt Peter Lankreijer in het programmaboekje van de Donar. Hij is de drijvende kracht achter de totstandkoming van het winkeltje in in de entreehal van MartiniPlaza. De Asser supporter van Donar laat via interviewer Bert ten Oever weten dat de fanshop druk wordt bezocht en dat ook de verkoop van door de firma Macron vervaardigde kleding uit de Donarlijn succesvol is te noemen. Zelfs aanhangers van clubs die op bezoek komen, zijn er al wezen shoppen, Zoals die van de Belgische club Oostende, van wie een vijftiental complete spelerstenues meenamen.

Het gaat zelfs zo goed met de shop, dat er al een vervolg van deze vorm van merchandising wordt gedacht. In de planning voor komend seizoen staat het opzetten een webwinkel. Lankreijer denkt daarmee een breder assortiment Donarhandel in de markt te zetten. In de toekomst kan men zelfs klokken met een Donarlogo worden gekocht.

Het was weer eens goed raak met decoraties bij de ledenvergadering van scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. In totaal werd er voor 425 jaar aan jubilarissen gehuldigd. Primus inter pares deze keer was Jannes Mulder. De voormalige topfluitist in het noordelijk amateurvoetbal werd, ter afsluiting van 28 jaar bestuurslid, benoemd tot erelid. Mijn hartelijke felicitatie. Ik ken Jannes een beetje en hij was altijd met hart en ziel – en opgeruimd gemoed – betrokken bij de scheidsrechterij.

Jannes was niet de enige die in het arbitrale zonnetje werd gezet. Diverse leden kregen een speld voor jarenlange clubtrouw. Daar gaan we: Bedumer Bé Bultena kreeg er eentje voor een lidmaatschap van 55 jaar; Jan Niko de Boer (Haren), Gerard Helsma (Groningen), Joop Schokker (Groningen) en Tjarko Starke (Schildwolde) zijn al 50 jaar lid en voorzitter Robert van Dorst (Eelde) kreeg de speld voor een 'dienstverband' van 40 jaar.

Een 25-jarig jubileum werd gevierd door Alfons de Graaf (Groningen), Martin Schipper (Onnen) en Jacob Cleveringa (Baflo). Ook de afwezigen Freek Reitsema (Wirdum) en Mark Strijker (Hoogeveen) vieren dit jaar hun vijfde lustrum. Tot slot werd Bert Volders uit Bedum opnieuw gehuldigd als winnaar van het Johan Roeders-spelregelkampioenschap.

De vorig jaar overleden supervrijwilliger in de wieler- en schaatssport, Aduarder Jopie Buiter, heeft een blijvende herinnering gekregen op sportpark Corpus den Hoorn. Daar doopte nieuwbakken wethouder van de stad Groningen, Inge Jongman, de loopbrug over de Gerard Gibcus-wielerbaan in Jopie Buiterbrug. De plechtigheid werd met veel instemming begroet door het peloton dat even later vertrok voor de eerste koers van dit seizoen.

Kees Vlietstra, korfbaltrainer van Nic. als ook gevierd columnist op de website van RTV Noord, zag afgelopen dagen met lede ogen aan hoe de aloude Wijertsporthal met de grond gelijk is gemaakt. Daar waar hij met Nic. grote triomfen vierde en zelfs, samen met Taco Poelstra, Wim Bruin Slot, Mike Schreurs, Sonja Dijk, Ina Julsingh, Janke de Haan en Angelique Klompmaker, de weg naar de ultieme korfbalhappening in Ahoy' vond. Maar enkele jaren geleden vonden de heren wethouders Dig Istha en Paul de Rook het nodig dat deze klassieke Pellikaanhal uit het straatbeeld in Groningen-Zuid moest verdwijnen. En dat zonder de gebruikers er van een aanvaardbaar alternatief aan te bieden.

De protesten waren even veelvoudig als krachtig en hielden de sloop nog geruime tijd op, maar nu is het dus definitief gebeurd met deze accommodatie. Bij de aanblik van de ruïne aan de Vondellaan schreef Kees op Faceboek: “Tuurlijk, het is niet zo tof als in Parijs het clubhuis van de Rooms Katholieke kerk in vlammen opgaat, maar dat is natuurlijk klein bier vergeleken met de sloop van Notre Wijerthal.”
De diepte treurnis van Kees Vlietstra kreeg veel bijval vanuit de stad-Groninger sportwereld. Ex-tophandbalster Sandra van Bergen (V en K) zag haar 'tweede thuis' verdwijnen, Annastasia Hofman zag een bijzonder en beeldbepalende hal vetdwijnen en Jans Abbing (de vader van handbalinternational Lois), heeft aan de sloop een triest gevoel overgehouden.

Twee talentvolle sporters die afgelopen jaar een donatie kregen van de John Schokker Foundation, hebben nu ook een overeenkomst getekend met enkele persoonlijke sponsors. Schaker Jonas Hilwerda uit Groningen, die onlangs tot Meester is gepromoveerd, wordt nu ook gesteund door MTN Accountants en Adviseurs uit Groningen. Rolstoelrugbyer Jop van der Laan uit Haren heeft zelfs extra financiële support gekregen van twee sponsors: Ristorante Mediterraneo uit Haren en Autobedrijf Vos uit Stadskanaal.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.