woensdag 26 oktober 2016

Derde helft (328)

Van kakkers moet hij, Wim Bulten, niks hebben. En toch zagen we hem vrolijk poseren in de De Oude Schoen, het clubblad van studenten(voetbal)club Forward, van oudsher toch minimaal een 18-karaats kakkersbolwerk. De onroerendgoedmagnaat van Oostwold, tevens voorzitter/sponsor en directeur-sportief van Pelikaan S, heeft zich namelijk laten verleiden tot het hoofdsponsorschap van de Three Cheersclub. En dat werd beklonken met een fotoshoot, samen met het voltallige bestuur van Forward. Een mooi succes voor de met commercie belaste bestuursleden Quinten van Schaijk en Koen Walsteijn, die voor hun leden deze tip in de aanbieding hebben: Zoek je nog een leuk pandje? Schroom niet Bulten Kamerverhuur te contacten!

De korfbaltrots van Groningen, Nic./Alfa College, heeft het moeilijk na de degradatie uit de hoogste vaderlandse klasse. Een snelle rentree is mislukt en daardoor is deze vereniging het enige lid van Energy Valley Topclub dat niet op het hoogste niveau actief is. Dat leidt in de Groninger sportwereld tot scheve gezichten. Vandaar de 'aanmoediging' van EVT-voorman Gerard van Pijkeren richting Nic. om toch vooral haast te maken met terugkeer naar de Korfbal League. EVT heeft de club ook een extra handje toegestoken. Want het zorgde voor een stageplek voor Friso Doelman bij EVT-participant Groningen Seaports. Daardoor kon deze topspeler voor de groenwitte tijgers behouden blijven.

Onlangs proclameerde Foppe de Vries met gepaste trots de criteriumkoning van Noord-Nederland aan. De gelukkige was, u zult het zich als lezer van deze rubriek nog wel herinneren, Jeff Vermeulen. Wat ik niet vermeldde, was dat deze Foppe zijn statistieken over de rondjes rond kerk en kroeg in Groningen, Friesland en Drenthe voor de 40ste keer in boekvorm uitbracht. Of er nog een 41ste uitgave komt, is hoogst twijfelachtig. Voor de voormalige politieambtenaar te Buitenpost is de aardigheid er af nu het criteriumwezen steeds verder afkalft. Hij telde er dit jaar nog slechts, zegge en schrijve, 23. Dat waren er in 1985 nog tachtig.

De Koninklijke (jawel) roeivereniging De Hunze heeft afscheid moeten nemen van één van haar ereleden. Want dat was Ant ter Braake, die op 84-jarige leeftijd is gestorven. Ze heeft bijzonder grote verdiensten voor de blauwwitte club op haar naam staan. Als bestuurder en commissielid, maar bovenal als oud-wedstrijdroeister was Ant ter Braake halverwege de vorige eeuw een nationale topper, die samen met de inmiddels 91-jarige Lien Veenstra meervoudig Nederlands kampioen werd in de dubbel twee. Ook in de prestigieuze acht werd ze met De Hunze (in 1957) landskampioen en won ze de klassieker The Head of the River.

Een echte clubman is ook Bert Postma, de man die jarenlang diverse Commissarissen der Koningin en Gedeputeerden in mooie auto's van de provincie Groningen door stad en land vervoerde. De oud-chauffeur is inmiddels Dreestrekker en in die hoedanigheid heeft hij zich opgeworpen als hoffotograaf van voetbalclub Oranje Nassau. In de nieuwste seizoengids is hij de man die het (fraaie) fotowerk voor zijn rekening nam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.