dinsdag 11 oktober 2016

Derde Helft (326)


Onlangs kreeg Be Quick 1887 een prachtige prijs voor de kwaliteit van haar jeugdwerk, de Rinus Michels Award. Een onderscheiding die staat voor de beste jeugdopleiding van alle Nederlandse amateurclubs. Maar misschien een nog wel mooier compliment krijgt de Good Old van Ajax, al sinds jaar en dag toonaangevend met jeugd opleiden in de profsector. Want jawel, vertelde bestuurslid Marckol de Grijs met trots, het grote Ajax heeft zich op de Esserberg gemeld om het door de jeugdtrainers van Be Quick ontwikkelde IKSO-app te mogen kopiëren. De essentie van deze digitale methode is dat spelers na trainingen en wedstrijden hun slechte en ook goede momenten zelf comptergestuurd aangeven, zodat daar direct op ingespeeld kan worden door de trainersstaf.
Minder gaat het even met een andere grote amateurclub, Actief. Daar in Eelde-Paterswolde, zegt men, is het tweede elftal beter dan het eerste. Dan zit er iets scheef. Bestuurlijk loopt het evenmin. Afgelopen seizoen was er een tekort op de begroting van 14.000 euro en ook dit seizoen is de financiële code rood. De man die een eind moet maken aan deze depressie is Marcel Bos, die na een druk bezochte ledenvergadering de voorzittershamer overnam van Joris Brenninkmeijer.
Groningen heeft weer een nieuwe schaakgoeroe, nu Johan Zwanepol dusdanig op leeftijd is gekomen dat hij de luwte heeft opgezocht. Jan Colly is de man die Zwanepols vaandel heeft overgenomen. Op de website van Sport in Stad stelt hij het beleid van Energy Valley Topclub aan de kaak. Hij heeft zijn twijfels over het topsportniveau van FC Groningen en vindt het onterecht dat schaakstad Groningen niet door EVT wordt ondersteund. Colly: “In Groningen wonen relatief de meeste grootmeesters, de jongste (17 jaar) is zelfs kampioen van Nederland en hebben we twee clubs in Meesterklasse.” Benieuwd of Colly's punt wordt verzilverd door EVT-voorman Gerard van Pijkeren.
Abiant/Lycurgus had zaterdag een (wellicht) nationale primeur; een burgemeester als speaker. Eentje uit Ommen nog wel. Dat lijkt bijzonder, maar dat is het toch ook weer niet. Want deze burgemeester is voorzitter van de landskampioen volleybal. Hij greep als snel na de eerste opslag van Lycurgus – SSS de microfoon omdat de ingehuurde discjockey van 2Join dit specifieke (sport)werk niet bleek te beheersen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook Boumans hiervoor niet de wieg is gelegd. De afgeserveerde Harry Snuk zal in zijn vuistje lachen.

Er is weer een nieuwe criteriumkoning geїnaugureerd door Foppe de Vries, eminent wielerstatisticus te Buitenpost. De nieuwe vorst heet Jeff Vermeulen, residerend in Borger. De spinter van Jo Piels won vier rondjes om kerk en kroeg en volgt daarmee Harry Sweering op. Deze Fries behoort als nummer drie nog wel tot Vermeulens hofhouding. Dat geldt ook voor Paul de Haan, die zich vice-koning mag noemen. De Muntendammer zal het echter geen vreugde schenken, nu hij nog volop in een rouwproces zit als gevolg van een dodelijk ongeval van zijn broer Bas op Sint Maarten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.