dinsdag 16 februari 2016

Derde Helft (291)


De ster van Gerard Kremer is nog altijd stijgende in Noord-Nederland. Kwam de 57-jarige Rôner onlangs in het nieuws met zijn aanstelling als gebiedsregisseur voor het economisch geplaagde Oost-Groningen, afgelopen week werd hij - samen met oud-speler René Groen en veehouder Jorrit Jorritsma - aangezocht om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van SC Heerenveen, dat bestuurlijk uit het slop moet worden gehaald. Kremer timmerde in de sportwereld voor het eerst aan de weg als voorzitter in de gloriejaren van zaalvoetbalclub Leekster Eagles. Samen met toenmalig suikeroom Marchel Zwarts (CVB Bank) liet hij de bomen tot in de Leekster hemel groeien. Waar Zwarts uiteindelijk te hoog spel bleek te spelen en van alle tonelen is verdwenen, brak Kremer later maatschappelijk door als directeur-eigenaar van ‘tentensupermarkt’ De Vrijbuiter en voorzitter van MKB Noord.

Even minder gaat het momenteel met Hindrik Aalders, jarenlang het sponsorgezicht van Energiewacht. In die rol zal de noordelijke sportwereld hem niet meer zien, want Aalders heeft een reorganisatie bij dit bedrijf (is nu volledig in handen gekomen van Essent) niet ‘overleefd’. Het vertrek van Aalders als commercieel directeur van Energiewacht zou wel eens (vervelende) consequenties kunnen krijgen voor de noordelijke sport. Het bedrijf investeert vooral in de wielersport, zoals de internationale Energiewacht Tour voor vrouwen en de European Junior Cycling Tour, voorheen de Asser Jeugdtour.

Zelf wil hij er niets van weten, maar volgens Nic. is Commissaris van de Koning Max van den Berg, die per 1 april afzwaait aan het Martinikerkhof, begonnen aan een afscheidstournee langs de Groninger sportarena’s. Hoe dan ook, vorige week zat de CdK, vergezeld door zijn levensgezellin Geke, weer eens naast Lycurgus’ commissaris van in- en uitgeleide Rob Birza te kijken hoe de Groninger volleyballers voor de zoveelste keer wonnen en komende zaterdag gaat hij op bezoek bij de Groninger korfbaltrots, die dan tegen Ons Eibernest speelt. Ook Donar en Be Quick staat nog op het programma.

Wat het TT-circuit is voor de wegracers all over the world, is Trimunt sinds jaar en dag voor ’s lands motorcrossers: een klassieke sportaccommodatie. Grootheden als Broer Dirks, Pierre Karsmakers, Frans Sigmans, Gerrit Wolsink en de gebroeders Van Heugten raasden ooit over het befaamde wasbord in het natuurgebied op de grens van Groningen en Friesland. Maar komende zaterdag (20 februari) kan er ook op worden gemountainbiked in toertochtverband. Met dank aan de mannen van ‘Atsma-city’, ofwel Surhuisterveen. Dat zijn de organisatoren van dit nog jonge (derde editie) fietsfestijn. Voor inschrijvingen: www.wielrennensurhuisterveen.nl

Blijft u liever binnen, bijvoorbeeld voor een dikkedaknetwerkborrel, dan kunt u zaterdagavond (18.00 uur) terecht bij Nic., voorafgaand aan de wedstrijd tegen… jawel de club met de mooiste korfbalnaam: Ons Eibernest. En wie nemen de Eibers mee? Niemand minder dan oud-top(voetbal)scheids Mario van den Ende, die als Haags kind opgroeide in de korfbalwereld. Hij is tegenwoordig een veelgevraagde spreker en gaat dat zaterdag dus ook doen in het Alfa Collega, de thuishaven van Nic.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.