dinsdag 15 december 2015

Derde Helft (282)


Oostwold, althans het Oostwold in het Westerkwartier, moet prominent op de Groninger sportkaart. Dat vindt inwoner Wim Bulten, de man die bekendheid geniet als kamerverhuurmagnaat in de Stad. Met Pelikaan S, de voetbalclub, is hij daarmee al druk doende. Maar Bulten wil méér. Hij wil ook een wielerronde in Oostwold, ingebed in de Meerdaagse van het Noordenveld-Westerkwartier. Geld is geen probleem. Sterker nog: Bulten gaat voor een klassiek Brabantse koers met veel vertier. Op zijn amusementslijstje staan Diep Triest van Theo Driessen en de Gelderse zangeres Judith Peters, vertolkster van het Nederlandse levenslied. Er is echter nog één probleem: Oostwold is niet bepaald rijk aan straten en wegen. Dat bleek tijdens een verkenningstocht met Meerdaagse-voorzitter Theo Jurriens. Die was ’s avonds nog dizzy van het gedraai en gekeer in Bultens Mercedes.

Wie kent Hans Tetzner nog? De leden van Be Quick 1887 dus, de club waarmee Tetzner in 1920 kampioen van Nederland werd. Later werd hij de voetbalknietjeschirurg van Nederland, als ook lijfarts van Johan Cruijff. Tetzner is inmiddels uit de tijd getreden maar zijn geest waart nog altijd rond op de Esserberg. Jaarlijks wordt er een prijs uitgereikt die naar hem is vernoemd: het Hans Tetzner Kruis. Die is voor de meest verdienstelijke speler van de eerste selectie. Dat is dit jaar Daan Driever, niet alleen topscorer maar ook organisator van allerlei activiteiten op het vlaggenschip van de Good Old. De Bruins Oving Pet is uitgereikt aan Gerard Boekel voor zijn inzet voor de jeugd. O ja, en voor aftredend voorzitter Dick Osinga was er nog een onderscheiding van de KNVB. ‘Zeist’, in de persoon van Henk Hoiting, speldde hem het Gouden Waarderingsspeld op.

Bij Vlug en Vaardig in Leek, beter bekend als zaterdagclub VEV ’67, ook eerbetoon. Tunnis Nieuwhof, lid van het eerste uur, en Job van Driel zijn benoemd tot Lid van Verdienste. Allen van harte!

Meldde ik u onlangs dat bij Be Quick een nieuwe generatie de bestuurlijke lijn gaat bepalen, dat gaat nu ook bij bijna buurman Oranje Nassau gebeuren. Vanavond (dinsdag) draagt Jan Buitenhuis, die twaalf en een half jaar de koers op de Coendersborg heeft uitgezet, de voorzittershamer over aan Alex Bolt. Onlangs heeft Kor Mollema (commerciële zaken) zijn bestuurszetel al verlaten en deed ook mastodont Ernst Visser een stap terug. Nieuwe gezichten in de bestuurskamer zijn, behalve Alex Bolt, ook Martijn Huizenga en Jaap Helmus.

De vaandeldrager van het Groninger korfbal, Nic./Alfa College, gaat zich scherper profileren op commercieel terrein. Want zonder meer sponsorgelden lijkt een terugkeer op het hoogste podium, de Korfbal League, nauwelijks nog haalbaar. Wat opvalt is dat zich hiermee, onder leiding van voorzitter Jaap Broersma, jonge, nog op het veld actieve leden gaan bezig houden zoals Susan Veldstra, Madieke Groefsema en Friso Doeleman. Zij hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een businessclub, die op 19 december wordt ingewijd na een lezing van Kees Rodenburg, technisch directeur van het KNKV.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.