dinsdag 24 november 2015

Derde Helft (279)


Bij Be Quick 1887 is een wisseling van de wacht op komst. Bestuurlijke mastodonten als Dick Osinga  (voorzitter) en Hans van den Berg (beheert portefeuille commerciële zaken) hebben het als eind zestigers wel gezien op het pluche van de Good Old en zijn niet herkiesbaar bij de komende ledenvergadering van 1 december. Hun opvolgers staan al in de startblokken en mogen als veelbelovend worden gekwalificeerd. Beoogd nieuwe preses is bankdirecteur (ING) als ook oud-eerste elftalspeler Richard Fluri, die jarenlang met Auke Cnossen een gerenommeerd centraal verdedigingsduo vormde op weg naar de hoofdklasse. Bart Giezen, oud-teamgenoot van Fluri en destijds gezegend met de Laudrupsleep (maar dan nóg verfijnder uitgevoerd), gaat Van den Berg opvolgen. Kandidaat-bestuursleden zijn ook Henk Berends (vice-voorzitter), in het dagelijks leven wethouder in de gemeente Tynaarlo, en de Harener assuradeur Marckol de Grijs, die zich op de Esserberg gaat bezighouden met de topamateurs en de jeugdopleiding.

Ook een vrouwelijke mastodont dan wel mastodonte in de Groninger sportwereld neemt afscheid. Dat is niemand minder dan Grietje Pasma (63), de laatste jaren vooral racedirector van de Vier Mijl, maar voorheen (o.a.) ook directeur van Donar, organisator van een historisch boksgala met Regilio Tuur en natuurlijk Pleintjesbasketbal op de Grote Markt. Ze wordt op 9 december feestelijk uitgezwaaid in het ‘t Feithhuis. Haar cadeauwens getuigt van haar nobele inborst: een gift voor Groningen Geeft Thuis, een instelling die zich inzet voor in het nauw gedreven vrouwen- en kinderen en binnenkort in de Oosterparkwijk een nieuw onderkomen krijgt. Voor de inrichting ervan is nog geld nodig en Grietje gaat hierin voor.

Truus Vlietstra is de onbetwiste mastodont van Nic./Alfacollege, hoewel ze de bestuurskamer al een tijdje heeft verlaten. Maar ze slaat geen (thuis)wedstrijd van haar geliefde korfbalclub over. Nou ja, afgelopen zondag schitterde ze door afwezigheid. Navraag bij de familie, zus Ina Julsing en zoon Mike Vlietstra, leerde dat vorige week donderdag haar tot op de draad versleten knie is vervangen door een prothese. Gelukkig loopt Moe Nic. al weer achter een rollator. Maar haar andere knie is ook aan de beurt.

Weer een andere Groninger sportmastodont, Johan Franke, ooit als Meubelgigant vooraanstaand pionier in sponsorland (weet u nog, met de Spaanse 'schaatser' Antonio Gomez?), heeft wat te vieren. Hij wordt morgen, woensdag 25 november, 75 jaar. Maar Johan gaat, als randonneur (langeafstandsfietser) nog vol op het orgel. Onlangs is de man, die ooit koerste met kleppers als Drewes Kooistra, Klaas Wiltjer en Henk Nijdam, nog naar Praag gefietst en komend jaar vervolgt hij deze tocht vanuit de Tsjechische hoofdstad naar Rome.

Tom Bodde is qua leeftijd geen mastodont, maar als groundhopper toch wel. De reislustige voetballiefhebber te Slochteren, als ook hoofdredacteur van het Panenka Magazine, heeft inmiddels all over the world bijna 1200 stadions bezocht. Vorige week kwam, in co-productie met Joris van de Wier en Thomas Rensen, zijn vijfde boek uit: Voetbalavonturiers, een bundeling van 31 groundhopverhalen. Beleefd aanbevelend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.