dinsdag 6 oktober 2015

Derde Helft (272)


Onlangs was hij nog het middelpunt van een nostalgisch feestje bij GVAV Rapiditas, waar hij voor zijn 75-jarig lidmaatschap werd geëerd met een (graffiti)kunstwerk op sportpark Kardinge. Die hij is Otto Roffel, jarenlang keeper van het vlaggenschip van de blauwwitte club in de beginjaren van ons profvoetbal. Maar nu ligt Otto (88) in het ziekenhuis. Het vervangen van een kunstknie leverde een vervelende complicatie op: een ontsteking met als gevolg hij nu zonder scharnierpunt voor onbepaalde tijd aan het bed is gekluisterd. Zijn zoon Guus laat ons weten dat mentale steun van Groninger voetballiefhebbers van weleer hem goed zal doen. Dat moet lukken, denk ik zo. U kunt Otto Roffel een hart onder de riem steken met een kaartje (of iets in die geest) naar het volgende adres: Onze Lieve Vrouw Gasthuis, Oosterpark 9, 1090HM Amsterdam. Afdeling 7A, kamer 1.

Ook onze goede sportvriend Harm Noor ligt in de pottenbak. De spraakwaterval uit Stadskanaal, furore makend als begeesterend speaker van grote en kleine loopfestijnen, is afgelopen vrijdag in het Refaja-ziekenhuis van Stadskanaal opgenomen met ernstige longproblemen. Dat betekent in elk geval dat Harm komende zondag niet te horen is als (mede)spreekstalmeester van de Vier Mijl van Groningen. Hij moet het voorlopig rustig aan doen. Harm kerel, kop d’r veur dan maar!

Daarentegen goed nieuws voor de wielrenners en recreanten die zich in de zomermaanden wekelijks laven aan  de Tour de Gibcus op sportpark Corpus den Hoorn. Tijdens de uitvaartplechtigheid van de overleden initiatiefnemer Gerard Gibcus maakte dochter Karin bekend dat ze het zo geprezen vrijwilligerswerk van haar betreurde vader gaat overnemen. Daarmee is het voortbestaan van deze bijzondere koers tot in lengte van jaren verzekerd.

Jarenlang stond Jan van Driel als voorzitter van het district Noord van de KNVB aan het roer van het amateurvoetbal in deze contreien. Vorig jaar kreeg hij een groots afscheid aangeboden bij Van der Valk in Assen. Maar Van Driel is geen man die graag stil zit. Daarom heeft hij hartstochtelijk ja gezegd tegen FC Groningen, toen deze club hem bij monde van Hans Nijland verzocht ambassadeur van het amateurconvenant van de FC te worden. In de praktijk houdt dat in dat de aimabele Beilenaar als intermediair zal optreden tussen de FC  en liefst 198 amateurclubs.

Hij was, denk ik, wellicht de best voetballende burgemeester van Nederland. Maar nu niet meer, want vorige week heeft Hans van der Laan - ooit furore makend in het Appingedam van betere tijden - afscheid genomen als burgemeester van Noordenveld. Pensioengerechtigd, vandaar. Een groot verlies van het Nederlands burgemeesterselftal, waarvan hij oprichter, aanvoerder en inmiddels ook erelid was. Uiteraard ging dat gepaard met een afscheidsparty in Roden. Daar maakten ook Jan Leegwater en zijn vrouw Ria hun opwachting. Leegwater, oud-burgemeester van onder meer Kloosterburen en Scheemda, was jarenlang directeur-sportief van dit team.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.