dinsdag 5 mei 2015

Derde Helft (250!!)


Of het een primeur is, durf ik niet te zeggen. Maar Johan Franke, de voormalige Meubelkoning en pionier in sportsponsorland, is wel de eerste die erkent dat hij er op rijdt: een wat hij noemt epobike. Ofwel een fiets met een verborgen  hulpmotor. Fabio Cancellara wordt er wel eens van verdacht. Maar hij negeerde alle verhalen over deze mechanische doping. Franke heeft niets (meer) te verbergen. Als 74-jarige geeft hij eerlijk toe dat zware toertochten amper nog te volbrengen zijn zonder zijn ‘epobike’. Hij heeft het zelf ook nog geconstrueerd, een 250 watt-motortje weggestopt in het achterwiel. Franke: “De ideale oplossing voor mij. En met mij voor een heleboel oudjes die toch nog op serieus niveau verantwoord willen fietsen. Interesse? Bij Bikelife in Roden kan men er alles over vertellen. Ik deel met hen mijn ervaringen.”

Blijven we even fietsen. Zaterdag start in bloemenstad Sanremo de Giro d’Italia. Al weer dertien jaar geleden, in 2002, vertrok de roze karavaan vanuit Groningen. In Zandberg, als laatste Nederlandse doorkomstplaats uit de anonimiteit verrezen, wordt daar nog jaarlijks aan herinnerd. Met dank aan Wim Mensen, Zandbergpromotor en een van de pioniers van Gironingen. Hij doet dat met een toertocht door de Gronings-Duitse grensstreek en wordt daarbij onder meer geassisteerd door Bart Kruizinga, politiechef te Hoogezand en verwoed toerfietser. Wilt u ook eens meedoen aan deze Giro zonder Grenzen, inclusief een koffiestop in het historische Schloss Dankern en een rijkelijk Italiaans buffet na afloop? Dan moet u vrijdag 22 mei in uw agenda aankruisen en à raison 22.50 euro bent u er bij. Voor wie 100 km te lang is, er is ook een Girolino over de helft van deze afstand. Info:  wimmensen@hotmail.com

Ze is klein van stuk, maar groot(s) in haar strijd tegen de gemeente Groningen. Ik heb het over Glory Roggen, de Don Quichotte van de wijk De Wijert. Al jaren strijdt deze dappere vrouw tegen de sloop van de sporthal in haar buurt, de aloude Pelikaanhal waar Nic vele triomfen vierde. Glory heeft al tig keren nul op haar rekest gekregen, maar opgeven ho maar. Ze heeft nu het provinciebestuur te hulp geroepen. Forza Glory.

Meer te vieren heeft David Woortman in Schildwolde. In het najaar van 2014 werd hij verkozen tot voorzitter van het district Noord van de KNVB, vorige week werd hij uitverkoren voor het leger der Ridders van Oranje Nassau en afgelopen zaterdag was het weer dikke mik: kon hij als oud-voorzitter van SGV het kampioenschap van deze zaterdagclub vieren, inclusief promotie naar de vierde klasse.

Donar heeft het managementbureau kunnen versterken met een zogenaamde werkervaringskracht. De gelukkige is Mike Hoeksema, zoon van onderwijzeres Ineke Luurs en oud-sponsor Koos H., als ook verdediger van Groen Geel 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.