donderdag 2 april 2015

Derde Helft (245)


In het stad-Groninger voetbal zijn veel clubs. Enkele daarvan zijn onderscheidend. Neem Be Quick 1887, dat hoog scoort met haar jeugdopleiding. Het Groen Geel 2.0, opgericht als een club van betonvlechters en dergelijke, richt zich tegenwoordig qua leden op het hoogste segment van de maatschappij. En de vroegere ambtenarenclub, GVAV Rapiditas, profileert zich al jaren als de club die zich sterk maakt voor de minder bedeelden op deze wereld. De blauwe sterdragers, met als gangmakers Jim Tigchelaar en Ulfert Molenhuis, hebben er menige onderscheiding voor gekregen. Momenteel trekt de eredivisieclub van weleer ten strijde voor Gary Domingo, die op 13-jarige leeftijd als asielzoeker vanuit Angola in Nederland terecht kwam. In Groningen burgerde hij in, onder meer bij GVAV. Hij heeft inmiddels een Nederlandse vrouw en is ook een kind rijker geworden. Desondanks moet Domingo terug naar zijn vaderland. Hij is na 14 jaar uitgeprocedeerd. De GVAV’ers pikken dat niet, want Domingo is een graag geziene gast op Kardinge. Doet ook vrijwilligerswerk, als jeugdtrainer. Mocht Domingo desondanks het land worden uitgezet, dan wil GVAV hem een poet geld meegeven zodat Domiongo’s ultieme wens, een voetbalschool voor straatkinderen, in vervulling kan gaan. Daarvoor wordt een benefietfestijn in de steigers gezet, het Domingoaltoernooi. U kunt hieraan ook meedoen. Hoe? Lees de site www.domingogoal.nl; of bel even met Vincent Gaillard (06-81713150) of Rick Remkes (06-41571779). En ja: natuurlijk moet Gary Domingo blijven.

Ook buiten de stad timmeren clubs prettig aan de (voetbal)weg. Neem de VV Niekerk, met de huidige generatie bestuurders zoals Peter van der Donk, Harry Roffel en Fré Huizinga. Zij hebben de club, in de parel van het Westerkwartier, een prachtige eigen scheidsrechtersopleiding bezorgd. Reden voor de KNVB om topscheids Eric Braamhaar naar Niekerk af te laten reizen met een Arag-certificering. Ofwel: arbitraal is Niekerk top!

Nu de studenten van De Groene Uilen een serieuze poging gaan ondernemen om toe te treden tot de basketbalwalhalla van Nederland, de eredivisie, heeft een van haar sterkhouders, Sander de Roos, het team tot nader order verlaten. De Roos gaat als student stage lopen op Curaçao en dat is voor coach Hans Nieboer toch een gevoelige aderlating. Eerder heeft hij zijn assistent Jeroen Hamminga al zien afhaken vanwege drukke werkzaamheden.

Van kamp naar Corps. Die weg is geplaveid voor trainer Bennie de Jong, nu nog technisch voorman bij PKC ‘83. De oud-prof van SC Veendam wordt trainer van GSAVV Forward, volgt de Holy Grounds Dirick-Jan van Strien op. Het traditionele kennismakingsdiner doorstond De Jong glansrijk, aldus clubblad De Oude Schoen. “Hij heeft tijdens één etentje met het bestuur al meer biertjes weten te verslinden dan DJ (Van Strien dus) in three jaar.” Komt dus wel goed met De Jong en de Three Cheersclub.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.