dinsdag 13 januari 2015

Derde Helft (234)


Het is de hoop van alle organisatoren; dat alles naar wens verloopt. Voor de tweede achtereenvolgende keer was dat de inrichters van het Leekster Voetbalgala niet gegeven, want ook de slotavond van editie 29 eindigde in mineur; met een ordinaire knokpartij. Triest voor Gerard Bosman (voorzitter), Rob Meijboom, Theo Amsing, Alex Roelenga, Tom Stuve, Grietje Stuivinga en Marja Adema, mannen en vrouwen die jaar-in-jaar-uit zoveel van hun ziel en zaligheid in dit zaaltoernooi stoppen. Maar ze worden nu wel op de proef gesteld, want zulke dikke smetten op het blazoen kun je als organisatie niet gebruiken.

Middelpunt van alle ellende was dit keer Pelikaan S, inmiddels de meest gehate club van de regio. Als zelfs Groningers Friezen (Oerterp) luidkeels gaan aanmoedigen als Pelikaan S de tegenstander is, wordt duidelijk dat de (voetbal)ambities in Oostwold niet op prijs worden gesteld. Met onroerend goedmagnaat Wim Bulten als roerganger wil de roodzwarte club de noordelijke voetbaltop bestormen en hoewel Bulten categorisch ontkent dat hij met geld strooit, ziet de buitenwacht in hem de Grote Ronselaar. Hoe dan ook, Oostwold is zeer in trek bij goede voetballers. En als die, jongens als Petrit Hoxhaj, Wasim El Baroudi, Danny Holband en Rafael Bianco, er dan met de hoofdprijs vandoor gaan, zoals zaterdag in Leek, zijn de rapen gaar. We wensen het LVG/bestuur veel wijsheid toe om dit probleem in de toekomst te tackelen.

Veel beter ging het in Zuidbroek, waar voorzitter Aaldert de Vrieze van het Internationaal Indoor Concours Hippique (IICH) kan terugkijken op een paardenfestijn dat steeds meer allure krijgt. Hij begroette in de hal naast hotel Van der Valk niet alleen de Nederlandse topruiters Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling, maar ook weer heel veel publiek. Op de viptribune had de in Stad en Ommeland zo bekritiseerde NAM een unit ingehuurd. Eén van de gasten was Alex de Raad, ooit linkerspits bij BV Veendam, nu advertenties wervend voor radiostation Simone FM. De Raad voetbalt nog in het vierde van Veendam 1894 en hoopt dat coach Jan Korte hem noteert voor het team van BV Veendam, dat is uitverkoren voor een retro tweede divisietoernooi.

Een hart onder de riem voor de verzorger van FC Groningen, Henk Hagenauw. Hij moest zich vanwege fysiek ongemak afmelden voor het trainingskamp in Spanje. Inmiddels is duidelijk geworden wat er aan mankeerde: het hart functioneerde ondermaats. Woensdag worden bij de oud-keeper van de FC, als ook vader van comingman Arjen, in het UMCG drie omleidingen aangebracht. Sterkte gewenst, Henk.

Oud-Donarbestuurder Jack Suiveer is de Wim Mensen 2.0; net als de voormalige directeur van de Groninger Sportraad bivakkeert Suiveer graag in de Bondsrepubliek om (top)sport te kijken. Suiveer is een ware promotor van diverse Duitse clubs, zoals Phoenix Hagen, Göttingen ’05, Vechta (allen basketbal) en Sankt Pauli (voetbal). Suiveer is inmiddels door het gezaghebbende Duitse basketbalblad BIG geïnterviewd over deze hobby.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.