dinsdag 9 september 2014

Derde Helft (116)


Week 36 was bepaald niet de week van Henk de Haan. De gewezen cultvoetballer van eerst FC Groningen en later BV Veendam mocht aantreden in het programma Klouk van RTV Noord, waarin presentator Wiebe (bist d’r klaor veur) Klijnstra op zoek is naar de Groninger die de meeste provinciekennis heeft. De Haan mocht in de categorie der prominenten het record van dirigent Sim Noordhof (21 goed beantwoorde vragen) te verbeteren. Die poging ging al de eerste de beste ronde de mist in. Bij de tweede vraag ging Henky007, zoals hij zich op twitter noemt, voor de bijl. Hij struikelde over een vraag over de Dollard. Tot overmaat van ramp kreeg hij een dag later ook nog een boete voor te hard rijden in zijn brievenbus.

Ook Klaas Drewel verging het niet goed. De man die SC Veendam op tal van fronten diende, als ook de oud-grensrechter die door een taalprobleem (boer’nlul volgens de scheids, boet’nspul volgens Drewel) ooit een rode kaart kreeg, moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege een trombosebeen, meldde hij via zijn facebook. Er aan toevoegend dat er ook wat loos was aan zijn longen’. Kortom, de Klaas zit even in de pottenbak. Niet voor lang, hopelijk. Kop d’r veur, Klaas.

Nog meer triestheid. Veendam heeft voor eeuwig afscheid genomen van een van haar iconen, Max Rosies. Hij speelde liefst 20 jaar (!!!) op de Langeleegte, waarvan tien jaar als semi-prof. Marcus Max Rosies, die 88 jaar is geworden, was destijds het ongetwiste boegbeeld van Veendam, waarvoor hij ruim 700 keer in actie kwam. Al die tijd viel hij op met zijn correcte spel. Hoewel verdediger, werd hij nimmer officieel vermaand. Willem Molema, de voorzitter van oud-Veendam, heeft een prachtige necrologie over Max Rosies geschreven, te lezen op diens facebook. Molema deed dat omdat de regionale media nauwelijks of geen aandacht schonken het overlijden van deze Veenkolonioale legende. Onbegrijpelijk, aldus een boze Molema.

Bij FC Groningen hoorde Roelie Grit tot het meubilair, eerst (anno 1984) in het Oosterpark en laatstelijk in de Euroborg. Ze zat er achter de balie en was een gastvrouw pur sang. Afgelopen week zwaaiden directeur Hans Nijland en al die andere medewerkers van de FC Roelie op gepaste wijze uit. Want Roelie mag op haar lauweren rusten nu ze de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Roelie, het allerbeste gewenst. Ook jij was, net als jongens als Arjen Robben, Luis Suarez en Virgil van Dijk, een topper voor de club.

De meeste mannen worden op 44-jarige leeftijd nog vader, maar Martin Drent is vorige week – 3 september om precies te zijn – al grootvader geworden. De voormalige cultvoetballer van FC Groningen, BV Veendam en FC Emmen maakte het zelf op Twitter bekend. Het is een kleindochter geworden en ze heet Mees. Martin kerel, van harte! De spelers van Rohda Raalte, waar Drent sinds kort trainer is, beloonden deze geboorte met een klinkende 4-1 zege op Achilles ’94.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.