dinsdag 12 november 2013

Derde Helft (73)


Je zag hem op de drafbaan, waar zijn paard Edo Stukje ooit triomfen vierde; je trof hem bij GRC, waarvan hij lid was, je trof hem bij de scheidsrechters, die hij als sponsor steunde, je zag hem bij Nic., waar hij ook kind aan huis was; je trof hem in de Groninger enclave op camping Duinoord op zijn geliefde Ameland, waar hij een stacaravan had staan en je zag hem ook in het gerenommeerde sportcafé Bolhuis aan de Paterswoldseweg, waar hij met groot vakmanschap de scepter zwaaide. Maar nu niet meer. Edo Stukje, niet het paard dus, is niet meer in ons midden. Afgelopen vrijdag stierf hij na maanden van afnemende gezondheid in een hospice in Zuidhorn. Hij mocht slechts 67 jaar worden. Edo, bedankt voor jouw innemende trouw aan de Groninger sportgemeenschap.

Trouw zijn ook veel leden van GVAV Rapiditas. Voorzitter Alex Huisinga heeft het elk jaar in november weer druk met het uitdelen van erespelden als eerbetoon voor liefde aan de blauwwitte kleuren. Dit jaar is Sjammo Weever de onbetwiste koploper met liefst 70 (jawel, ZEVENTIG) dienstjaren. Frits Boerema, voorheen de voorzitter van het district Noord van de KNVB, heeft er 65 GVAV-jaren op zitten, evenals Garmt Birza. Verder vielen in de prijzen: Anko Wiltjer (60 jaar), Bert Kremer (50), Johan Brink en Johan van de Linde (beiden 40); met Jeroen Winkel en Ulfert Molenhuis als ‘rookies’ (25).

Gasterra Flames gaat komende week Europa in en dat was voor Peter van der Molen, die commerciële zaken doet bij de Groninger basketbaltrots, een reis te organiseren voor de leden van de businessclub. Ging het vorig jaar naar Barcelona, nu is Reggio Emilia de bestemming. In deze prachtige Italiaanse stad speelt ‘Donar’ volgende week dinsdag tegen Pallacanestro Reggiani. Een man als Harm-Jan Meijer, advocaat bij De Haan, is er dan steevast als de kippen bij om in te tekenen. Wie er zoal meer meegaan? Nou, Grietje Pasma (Topsport Noord-Nederland), Jan Geert Vierkant (directeur Martini Plaza), Erik Rutkens (Insite Advies), de accountants Jan Bloemsma en Willem Faassen, Arnoud van Nispen (2Join), Armin Hietbrink (Kenneth Smit Training), Raymund Prins en Gisela Kooistra (Global Textware), Sebastiaan Kruger (BaSystemen), Marieke Vos (managementbureau Flames), Gert Kiel (bestuurslid commerciële zaken Flames) en uiteraard Peter van der Molen zelf. Allen veel plezier daar!

De Historische Sportbibliotheek, die mijn naam mag dragen en is gevestigd in de Hanzehogeschool, heeft weer een paar mooie bijdragen in ontvangst mogen nemen. Ze zijn afkomstig van Peter Eimers, ooit talentvol keeper bij Velocitas maar nu Be Quicker, en van de nabestaanden van de onlangs overleden Velocitaan Jur Smeltekop. Dank!

Wim Bulten is niet alleen maar de mecenas van Pelikaan S, hij heeft ook oog voor het Goede Doel. Vanuit zijn sociale hart initieerde Bulten zaterdag rond de amateurkraker Boerakker – Pelikaan S een actie voor Make a Wish, de stichting die wensen vervult van  kinderen met een levensbedreigende ziekte. Waarvan acte graag!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.