vrijdag 7 juli 2017

Derde Helft (350)

Meldde ik u onlangs in deze kroniek dat Bert van der Hoek het kersverse Tweede Kamerlid Antje Diertens was opgevolgd als voorzitter van de stichting die druk doende is het WK wielrennen van 2021 naar Groningen en Drenthe te halen, inmiddels de CEO van zorgverzekeraar De Friesland ook al weer afgetreden. Hij blijkt bij nader inzien dit vrijwilligerswerk niet te kunnen combineren met zijn professie, die dagelijks voor een drukke agenda zorgt. Bert van der Hoek blijft het ambitieuze project wel steunen waar mogelijk is en is beschikbaar voor advieswerk.

Voetbaltrainer Hans van der Ploeg is weer terug van weggeweest. Hij heeft het een tijdje rustig aan moeten doen vanwege beslommeringen in de privésfeer, maar staat sinds kort weer voor een groep amateurvoetballers. En wel die van Drachtster Boys, de grote Friese zaterdagclub die is afgedaald naar de eerste klasse. Van der Ploeg, die een rijk Oranje Nassau-verleden heeft, mag proberen de Friezen weer terug te brengen naar het niveau dat ze van oudsher gewend zijn.

Maar Hans van der Ploeg fietst ook graag. Zo reed hij op de eerste zondag van juli, samen met zijn vrienden Simon en Frank van Huis, John Wind en Daniel Bies, mee aan de populaire toerrit Haren-Haren. Ofwel een retourtje van het Groninger Haren naar het Duitse Haren, achter de grens bij Zwartemeer. Van der Ploeg deed dat niet alleen, maar met een groep van een mannetje/vrouwtje of veertig ter ondersteuning van een goed doel, zijnde de Stichting Merels Wereld. Deze organisatie zet zich in om de zeldzame longkankervariant ROS1 onder de aandacht te brengen. Dat lukte, want Merels Wereld heeft er diverse sponsors aan overgehouden. Meer info op www.stichtingmerelswereld.nl

Bij korfbalclub Nic. vindt men het zo langzamerhand de hoogste tijd worden om weer terug te keren op het allerhoogste niveau. Deze kar mag Thijs Rondhuis trekken, jawel de wielerman die naam heeft gemaakt als organisator van (onder meer) Olympia's Ronde van Nederland en de internationale Healthy Agingtour voor vrouwen in Groningen. Inmiddels is het technisch apparaat van hoofdcoach Jan-Jouke Flokstra en zijn assistent Thomas Echten verrijkt met Mark Bakker en Johan van Tilburg, het trainersduo dat afgelopen seizoen Rodenburg in Leek onder zijn hoede had. Bakker is oud-speler van de hoofdmacht van Nic.

Of het nou het nationaal record clubtrouw is, weet ik niet, maar Cees Bus komt in elk geval in de buurt. Want op 1 juni stond hij niet minder dan tachtig jaar (!!!) op de ledenlijst van Velocitas 1897. Ofwel, Cees Bus meldde zich als lid van deze aloude volksclub toen de groenwitten nog in de nationale top speelden, in 1937. Drie jaar na de historische verovering van de KNVB-Beker. Hij was niet alleen voetballer, maar ook jeugdleider, secretaris van de jeugdcommissie en clubbladmedewerker. Voor al zijn verdiensten heeft hij de zilveren speld gekregen van de KNVB. De inmiddels 90-plusser werd in het zonnetje gezet door administratrice Martine Hoving, secretaris Roel Kok en webmaster Jan Schuil.

Een andere trouwe oudgediende, Fred Akhbari, heeft na een slopende ziekte op 78-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Akhbari, geboren nog in het Perzië van Sjah Mohammed Reza (nu Iran), verruilde in 1979 zijn geboorteland na de Khomeini-revolutie voor Groningen, waar hij in eerste instantie naam maakte in de zwemwereld. Hij was niet alleen een bevlogen trainer van Trivia, maar leerde ook veel, heel veel kinderen zwemmen. Daarna werd hij een aangename verschijning bij Donar, waar hij zich ontwikkelde tot een stijlvolle gastheer van de BBC, de Basketbal Business Club.

Be Quick 1887 vaart wel de laatste jaren. Niet alleen op zondag maar ook op zaterdag. De zaterdagvoetballers zijn afgelopen seizoen zelfs gepromoveerd naar de derde klasse en dat betekent dat het serieuze boel wordt. Zo wordt er een speaker gevraagd, die de wedstrijden van de zaterdagse withemden op de Esserberg een passend cachet moet geven. Van de kandidaat-spreekstalmeesters wordt gevraagd dat ze kennis van zaken hebben, met een vleugje humor zijn gezegend en stressbestendig zijn. De beloning: gratis dikkedakken na elke (thuis)wedstrijd. Geïnteresseerd? Dan kunt u zich melden bij p.patje@ziggo.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.