woensdag 16 november 2016

Derde Helft (331)

Nog nooit iemand met zo'n vrolijk gezicht bij een doodskist zien staan als Evert de Niet. Hij had er alle reden toe. Als algemeen directeur uitvaartverzorger Algemeen Belang presenteerde hij een geslaagd nieuwtje tijdens de promotiedagen voor het bedrijfsleven in Martiniplaza; een doodskist in de kleuren van FC Groningen, groenwit gestreept dus. En ja, daarin wilden nogal wat bezoekers van zijn stand wel naar hun laatste rustplaats c.q. het crematorium worden vervoerd. De Niet noteerde liefst zo'n kleine 400 klanten voor een FC-getinte uitvaart. Ook andere clubs mogen zich bij hem melden. Kleuren genoeg bij Algemeen Belang.

Het zou wellicht iets zijn geweest voor twee klassieke clubmannen, die ons afgelopen week zijn ontvallen. Bij Velocitas overleed lid van verdienste Henk Mulder op 88-jarige leeftijd, waarvan zo'n 75 groenwit gekleurd. Hij heeft nog gekeept in de profjaren van de club en werd later secretaris van de TC. Bij GVAV moest afscheid worden genomen Hans Lรถwenberg (werd 68), die liefst 50 jaar begeleider van het blauwwitte vlaggenschip was. Voor zijn inzet is hij beloond met het erelidmaatschap.

Henk de Haan liep er als CEO van Henk's Evenement'n ook dik tevreden rond. Als opperbroezer van Stad en Ommeland is hij een veelgevraagd man voor bruiloften en partijen. Zo is hij komende vrijdag naar Leek genood om op zijn bekende, vrolijke wijze de loting voor het 32ste Leekster Voetbalgala te verzorgen. Dat wordt dan wel broezen zonder (Wim) Bulten. Zijn Pelikaan S is andermaal niet gewenst op dit zaalvoetbalfestijn. De ongeregeldheden van twee jaar geleden rond zijn club liggen blijkbaar nog te vers in het geheugen. Wim Bulten kraakt met name LVG-preses Marja Wardenier en bestuurslid Gerard Bosman. “Wij hebben de beste zaalvoetballers, inclusief internationals, maar ze willen ons niet zodat de kinderen van Wardenier ook eens een prijsje kunnen halen.”

Slecht nieuws van het schaatsfront. Het eens zo trotse Gewest Groningen van de KNSB is compleet van de schaatskaart verdwenen. Met Cees Hoek, die liefst 23 jaar secretaris is geweest, stapte de laatste der Groninger bestuursmohikanen op. Na de fusie met het Gewest Drenthe, enkele jaren geleden, bestaat het nieuwe bestuursorgaan nog slechts uit 'Drenties' onder aanvoering van Assenaar Wim van der Vegt. Harkstedenaar Hoek blijft wel in de KNSB actief. Hij stapt over naar het sectiebestuur toerschaatsen van de Bond.

Met het vertrek uit het gewestelijk bestuur moet Cees Hoek ook zijn zetel in de Ledenraad van de KNSB statutair afstaan. Zijn plaats in deze Tweede Kamer van de schaatsbond wordt ingevuld door Dirk Wijma uit Haren, die in het verleden ook in het gewestelijk bestuur (voorzitter) heeft gezeten.

Sjors Beukeboom, de Nederlands wielerkampioen der studenten, gaat alsnog proberen zijn talent te verzilveren. Bij de Noordelijke Wielervereniging Groningen mislukte dat, maar bij het Utrechtse De Volharding krijgt de Paterswoldse klimmer een nieuwe kans. Bij die club mag de 20-jarige Beukeboom, die afgelopen seizoen voor cultclub Gaul reed, zich richten op buitenlandse koersen die hem liggen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.