woensdag 18 maart 2015

Derde Helft (243)


De Groninger volleybalsc√®ne, althans zij die vroeg of laat iets met Jurjen Veerman van doen hebben gehad, heeft een feestelijk weekendje Terschelling gehad. Op uitnodiging van diezelfde Jurjen, die voor de viering van zijn vijftigste verjaardag zijn lievelingseiland had uitverkoren. De voormalige spelverdeler van Lycurgus begroette er zo’n 130 gasten,  zoals (ex)ploeggenoten als Eric Janse, Marcel Huisjes, Wim Kramer en Kasper Schoonen. De jubilaris, tegenwoordig een begenadigd (natuur)fotograaf, kreeg uiteraard ook cadeaus. Onder meer een boekwerk met bijdragen van mensen die in wat voor hoedanigheid ook met hem te maken hebben gehad, zoals oud-scheidsrechter Henk Woudstra, Mister Lycurgus Mello Veenstra, oud-teamgenoten Roel Schiphof en de Fin Marko Vahakuopus (eerste buitenlandse bij Lycurgus), zijn speciale vrienden Wolter Leiseboer en Jack Stam (ex-ACV), als ook de journalisten Peter Hansen en bovengetekende.

Zelf ben ik (bouwjaar ’46) ook weer een jaartje ouder geworden en dat bleef, dank zij de hedendaagse sociale media, evenmin onopgemerkt. Een ware regen aan felicitaties, zo’n slordige 350 toch wel, daalde via de iPhone op mij neer. Van rustend basketbalcoach Glenn Pinas tot Kleny de Jonge (geboren Bimolt, de zwemster), van Bert ‘Ventoux’ Wagendorp tot Jaap  Wolters (Kamerheer des Konings), van Henk Eising tot Miranda Bolhuis (zangeres/actrice), van Mister TT Jaap Timmer tot DJ Bert Haandrikman, van marathonschaatster Jolanda Langeland tot oud-wereldkampioen stayeren Piet de Wit, van Jan Heida (oud-wereldkampioen schaatsen der junioren) tot balletkoningin Lenie Waasdorp, van Jan Aling (ex-Beer van Bunne) tot Lammert Huitema, van Tom Saintfiet (globetrottertrainer) tot Ron Jans en van Johan & Truus Tukker tot Rob McDonald. Vanwege de ruimte moet ik het hierbij laten. Maar mijn welgemeende dank gaat uit naar alle gelukwensers.

O ja, nog eentje dan: Sandro Lisci. Ik pik hem er even uit omdat hij, afgelopen zomer kandidaat-directeur bij Donar, bij de voetbalclub GRC Groningen aan de slag gaat als bestuurslid technische zaken. Hij neemt deze portefeuille over van Mister GRC, Ger van Gelder, die het als kersvers Dreestrekker (AOW-er dus) wat rustiger aan wil doen.

Meer rust is ook de reden dat Jeroen Hamminga is opgestapt als assistent-coach van Hans Nieboer bij de zo succesvolle basketballers van de Groene Uilen. Hamminga werkt als financieel manager bij de multinational Eurofins, een bedrijf dat zich bezighoudt met keuring van voedingsmiddelen. Hij maakt daarvoor jaarlijks 120.000 autokilometers, is bij nacht en ontij onderweg. Dat, in combinatie met zijn Uilenhobby, werd hem te gortig.

Cabaretier Arno van der Heyden is een trouw seizoenkaarthouder bij Donar. Bij het thuisduel tegen Rotterdam had zijn programmaboekje het winnende nummer voor het pauzespel. Hij durfde echter, niet meldde hij op Twitter. Buurjongen Niels (10) nam graag de honneurs waar. Die kwam tot 6 treffers. Reden voor Arno hem tot topper uit te roepen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.