dinsdag 16 oktober 2012

Derde Helft (17)


Zo vader, zo zoon. Maar bij Bas Roorda is het zo vader, zo drie zonen. De ex-keeper van FC Groningen, die tegenwoordig teammanager is in de Euroborg, kijkt met gepaste trots toe hoe al zijn nakomelingen in zijn spoor willen treden. De oudste heet Mats en ruikt als 12-jarige al aan het betaalde voetbal, Hij is de keeper van FC Groningen D1. De andere twee Roordaatjes zitten in de veel geroemde opleiding van Be Quick 1887. De 9-jarige Finn staat onder de lat in de E1 van de Good Old, terwijl de 7-jarige Jens bij F1 het doel bewaakt.

Retro is in tegenwoordig. Namen tal van voetbalclubs de afgelopen jaren een loopje met hun traditionele kledij, vandaag de dag zie je steeds meer bestuurders die deze dwaling terugdraaien. Zo iemand is Kor Mollema, de man die zich bij Oranje Nassau de benen uit het lijf loopt voor commerciƫle zaken. Dank zij hem speelt de gerenommeerde zaterdagclub uit Groningen-Zuid weer zoals het hoort: in een oranje shirt, zwarte broek en zwarte kousen met een oranje boord. Weg zijn de witte broeken en blauwe kousen. Het is Mollema op vele loftuitingen komen te staan. En terecht!

Lof is er ook voor mr. Wim Entzinger, de commissaris (juridische zaken) van FC Groningen en twee jaar geleden de redder van SC Veendam. Maar Entzinger is ook een bevlogen muzikant, drummer van de band Hans van Lier and the Sidekicks. Dat deze jongens er wat van kunnen bewijst de nationale CD top-100, waarin Entzinger en zijn maten zijn te vinden op plaats 46 met hun CD Blues and more than blues.

Een Heintje Davids is iemand die bij herhaling zijn rentree maakt, verwijzend naar de cabaretier zaliger. Maar zo’n comebackman kan voortaan beter naar H.H. Steenhuis worden vernoemd . Hij heeft Heintje Davids ruimschoots overtroffen in deze. Dit seizoen maakte de Bedumer zo ongeveer zijn achtste rentree als scheidsrechter. Niet meer in de top van het amateurvoetbal overigens. Hij is met zijn fluitje, als fervent Amelandganger, veelal te vinden op het veld van Geel Wit. Het is hem gegund.

Heeft CVVB een trend gezet? Is de Christelijke Voetbal Vereniging Bedum de eerste amateurclub met een betaalde grensrechter in dienst? Want wie zagen we met een vlag langs de lijn lopen bij PKC’83 – CVVB? Jawel, Klaas Mulder, jaaaaarenlang de grens van GRC Groningen. Navraag leerde dat Mulder door CVVB is gecontracteerd nadat uit het eigen ledenbestand niemand bereid bleek te willen vlaggen ten faveure van het vlaggenschip. Hoe dan ook, met Klaas Mulder heeft CVVB zich in elk geval verzekerd van een grens die er bij vriend en vijand goed op staat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.